Aiman, the little rockstar in the making *sakit telinga ah!*

Hidung sakit. Selsema kronik. I need Clarinase. Or Claritin. Or Zyrtec. Apa-apa lah! And another extra box of tissue papers! ~__~

Ok, saya mahu cerita pasal kesayangan no.2 saya. Eyh, no.1 kan Adam Haris. Abes tu Mat Kown kesayangan nombot berapa? :P

Aiman Haris suka menjerit sekarang. Menjerit bangsa sampai nak tercabut tekak, sampai batuk-batuk camtuh. To the extent kita orang tak tahan sampai sumbat pacifier yang dapat dalam newborn hamper dulu. Unfortunately he spat the thing out and flashed us this muka-garang-refuse-to-take-pacifier. And yes, continue to scream for hours =__=''

Not that we really want to give him pacifier, tapi sampai dah tahap bingit telinga lalu stress tak boleh buat apa kerja pun. 

But hello? I'm a 5 mos baby mommy. Why would you want to cheat me with this tasteless thing. Hisap jari lagi sedap. Agaknya itu lah yang Aiman cuba nak cakap. So off the pacifier to the bin.

Sekarang tadak tau apa ilham nak bagi dia diam. 

Bukan menangis yer puan-puan, tuan-tuan. Ini menjerit. Pitching pun dah ke laut ah. 

We have yet to see his paed but we've met the other doctor dekat Klinik Idzham Melawati. She diagnosed nothing and said, "Tekak ok, perut ok, chest ok. He seems fine. Sihat. Mungkin dia jerit sebab nak complain kot?"

I was like??? Komplen about what Aiman?? Setakat sejam menjerit tu boleh kira komplen lah. Maybe panas, maybe lapar, maybe poopoo or wet ke apa. Tapi continuously ikut sedap tekak nak menjerit, komplen apakah anak ku ini?

Sebab tatau nak buat apa, maka I buat hipotesis sendiri.

Blaming the husband cakap, "Ni mesti Hantu Mak Limah ikut Abang balik rumah malam-malam. Dia nak mai beraya ngan Aiman bagi angpow makan oren ka apa nih"

Kwang kwang kwang!!


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs