Beli barang elektrik ONLINE. Whatttt??

What? What? What? Beli fridge online? washing machine, dryer all online?

Ha tudiaaa zaman punya moden, serba serbi di hujung jari. 

Ni kedai dia JINTEX ELECTRONICS

Price dirt cheap, no other shops can beat the price. Wa sudah pusing wooo dari kedai orang kaya beli tak payah tengok harga Harvey Norman to Kedai Ci Cong Kai daerah Kepong, nadaaaa, Jintex wins. Price ohsem gile murah beratus. Washer, fridge, dryer each item ada beza harga 200-300 oih. Kalau tiga barang save, dah dekat RM1000 penjimatan di situ. 

Kedai ni banyak barang Electrolux which another hensem point there. Sebab I memang suka Electrolux, looking at my parents' at least 20 years old fridge and washing machine and vacuum. Barang-barang tu habis nyawa pun sebab worldwide dah tak juai spareparts for that 1980's model. Punyalah lama pakai. So grown up with Electrolux so bila nak beli sendiri, I pun mencari yang sama.

By random I found this shop online. Baca testimonials, boleh kata 95% all from satisfied and happy customers. And most of them bought their items online too. Haha, tapi I is very makcik Jemah, don't want to pay online maaaaa because they charged extra 2% for payment via credit/debit card. So I go to the kedai leyyyy. Dekat Seapark. Thank God that I'm born to be a road-friendly-sesat-no-worry kind of person. 

Bila tengok address, where the heck is Seapark? PJ area, I fail big time you know. Tapi apa guna kereta, apa guna telefon. 5-6 kali dok telefon si Kevin mintak direction, sampai jugak I dekat kedai depa ni. Sesat jugak sikit, tapi no hal. I am still within Malaysia map. :P

Yer tuan-tuan dan puan-puan, kedai memang tengok dari luar ala-ala old skool ajer. Masuk dalam pun sama. Lebih rupa pada kedai servis barang elektrik berbanding kedai menjual barang elektrik. No proper display shelves and not many items available for you to view pun. Maybe modus operandi dia online kan, apa nak kedai lawa-lawa.


Nevertheless, the service is tip top. Seng Heng ke apa yang I dok pegi tu pun tak layan bagus macam ni. And I found my 320L Electrolux fridge here. RM1200. Hekhekhek. Kedai lain kalau dalam 320-350ml, paling koman price RM1400. Nak nampak murah sikit, depa buh harga RM1399. Dryer Electrolux 6.5kg RM1080! Adoooo nak jumpo tempat lain? Takdok. Paling cabuk Tesco buat promo pun RM1499. I told you, this kedai ah, the price ah, very murah woooo. If not murah pun, tapi ini je lah satu-satunya yang price tag sama dengan bajet kami haha. 


And the best part lagi, tengah hari bayar, by 5pm barang dah sedia sampai dekat rumah, siap pasang complete semua. Oh no, we didn't pay for any extra delivery and installation charges pun. Save lagi duit di situ. Biasa ler, jangan lupa, I kan diva nak barang murah jerrr. Want brand-brand, but no want to pay mahai-mahai *blow nails like Rosie Phua Chu Kang* haha. Warranty all included, so no worries. 

So kalau ada sapa-sapa dok mencari barang elektrik, you may want to browse through Jintex Electronics website dulu. Mana tau, barang yang dicari ada dekat situ dengan harga yang lebih murah? 


5 comments:








Mokteh

said...

hi shila! you beli rumah kt mana? kepong area?





Huda Ramlee

said...

Kak shila, thanks for the info.sgt2 berguna di kala tgh mencari kedai mana yg murah





::Ida::

said...

fuh i thought ni sponsored post! mmg best lah semua boleh beli online!





Nor Zill

said...

Thanks for the info. I pun tgh survey brg2 rumah nih...





Nurul Nadila

said...

tq sangat shila.....google kedai barang elektrik murah, jumpe blog awak.tq tauu




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs