Ventolin & Seretide Evohaler - Reviews Needed :)

Mommies and daddies, 

Ada sesiapa di sini yang mempunyai anak dan sedang menggunakan Ventolin and Seretide? Adam is currently using these two and as already explained by his doctor, I saja lah nak tanya pendapat public pulak. ;) 

Like, 

Sejak bila guna or berapa lama dah guna? 

Daily basis ker or as and when needed?

Your child ada eczema jugak ker or memang straight away kena asthma ker macam mana ker?

What did your doctor first said masa bagi ubat-ubat ni? I nak tau motif prescribed ubat ni. :)

Your child ada food allergy ker tak? Macam Adam, egg is a big no no lah. Dairy products lain sikitttttt tu boleh la but tak boleh in normal intake macam Aiman ker apa. Susu still minum Isomil, we tried to change to formula biasa tapi macam tak boleh lah. Then only to notice dia start wheezing, batuk semua. -_____-

Now, Ventolin kena guna on every 4-hourly and Seretide on every 12-hourly. Not inclusive other oral prescriptions macam Singulair bagai, I rasa macam dah jadi Misi Garang dalam rumah tu. :P 

Anyone, yang ada experience anak guna Ventolin and Seretide, do share it with me ye. I nak tau case-case yang selain anak sendiri. :) TQ mucho!


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs