Adam Anak Ayah

Adam Haris Bin Mohd Fakhruddin,

Mama kira Adam ni anak ayah lah. Banyak betul persamaan Adam dengan Ayah baik dari segi fizikal hingga ke tingkah laku dan kegemaran. Sebab Mama ni isteri Ayah, and Mama ni Mama Adam, so Mama tau lah Sayang...

Just in case satu hari nanti, Adam tensen dengan Ayah, Mama harap Adam dapat baca entry ini (biasalah, anak lelaki kadang2 mesti ada masa hot-hot-hit dengan Ayah kan?) So that you always know that your Ayah is the best man ever in your life. Ayah always tell me that he'll do anything and everything for his little man, his pride and joy.

Adam tidur gaya sama macam Ayah. Hands and legs all spread out. Orang tua kata, "Kerja kuat budak ni nanti. Dan berdikari". So like Ayah and Mama harap Adam pun begitu juga. Orang lelaki kena kerja kuat and bertanggung jawab pada keluarga. Adam kena jadi independent and tough sebab Adam lelaki.

Cuma satu Mama perhatikan, Adam ni tak boleh terkejut. Kalau sekali pintu berdentum ditiup angin, alamat bergema satu rumah dengan suara Adam. But fine lah, that is acceptable sebab Adam kan baby lagi. Tapi Mama harap tak terbawa-bawa sampai besar, kalau tak nanti jadi macam Ayah. Sekali dia terkejut, terus bad mood. *Mama pun tatawu reseptor apa yang tukar mood jadi BAD tu. So, please don't be like that because I can't see myself handling to BAD mood guys under one roof.

Your features are very much like Ayah. You inherited much of Ayah important assets and one of those is dimple(s). *Cuma Ayah punya dah terbenam sikit dalam pipi comel tu. =P And cleft on your chin. But yours dah tenggelam dalam double triple chin tu Sayang...But don't worry, I believed that somewhere down the road, your asset will be back as it is.

Adam tahu tak Adam ada same shape of birth mark like Ayah? One small spot on your right leg. *Haa nanti Adam tengok. I count that as daddy-son trademark. ;)

It's only 11 weeks now (approximately) and I still have much to observe on you guys. Don't worry, I love doing so with all my heart. Nanti bila ada penemuan terbaru dalam observation Mama, Mama update lagi yer Sayang? Please remember, whatever that Ayah said or decided on you, it will always be for your own best interest. I promised and guaranteed you on that. *Kecuali kalau dia suruh jadi artis and cari calon hottie buat bini. Yang itu, Mama pangkah awal2 yer Sayang? =)

Hugs and Kisses,
Mama

: : See???? I am just as tough and strong as my Ayah : :

: : Lu pa hal??? Mau fight ka?? : :


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs