Friday's Rambling

Okels, mari kita berentri rojak. =P

First,

Di mana saya boleh dapatkan lunch yang ada wide spread of ulam-ulam kampung and segala jenis sambal. I mean yang ada segala sambal belacan, budu, cencalok dan sebagainya. Muahahahahaha. This time, baby adalah anak melayu tulen. From day one rasa nak makan makanan kampung saja. Unlike Adam Haris yang taste mat-saleh-wannabe. Kuikuikuikui. Please sile let me know which kedai makan has such wide spread of ulam-ulam yang fresh. :)

Second,

Kown dah tanya, birthday mahu apa? Mula-mula dah decide. Neverfull GM. Dah siap posing-posing dalam LV KLCC tu hah. Muahahahaha. *I am jakun. So what?* Dan harga yang boleh membawa kepada nak tersedak dan tercekik adalah RM2800. Ker RM3000? Tapi price different from each PM, MM and GM hanya RM200. *Menghabiskan duit laki??* Biaq ahhh. Daripada Mohd Fakhruddin pegi beli handphone setiap 6 bulan sekali, or tukar rim tayar yang tak boleh di bawak tidur pun, baik beli handbag kat bini. Insyaallah tahan ke akhir hayat. Kwang kwang kwang!

But I've changed my mind yesterday. Tidak mahu handbag. I can get the handbag sometime later. What I want now is a luxurious getaway yakni saya nak duduk hotel sedap dekat Bali. *ShilaShower kan perasan diva sekarang* I told him that I tak nak pergi mana-mana dekat Bali, cukup jalan-jalan dalam town and sunset dinner dekat Jimbaran. Tanah Lot ke Ubud ke, Kintamani ke kita pergi lain kali lah. What a waste yer? *I'll be 5 months pregnant that time* Idoknya larat nak jalan merata. And I don't want to defeat the purpose of cuti berehat but ended up balik Malaysia penat kaki berjalan. =P

My reasons for Bali are:

1. Saya nak stamp immigresen Indonesia. I've never been to that country before. Kuikuikuikui
2. I want a luxury stay at a resort. Bangun, makan, facial, tengok tv, lepak baca buku sambil mengadap laut, so that kind of holidays. =P

Third,

Saya notice Adam Haris tak suka tengok TV. Tak suka menghadap tengok video Barney's ke, Sesame Street ke apa ke lama-lama. The longest he can stay is 10 minutes before he start banging the laptop. He prefers to play with trucks and cars, to explore things surrounding him than to stay still and watch video. Seriously, he rarely watch TV. I think he likes thing that is real, for which he can touch and feel over something that is just visible on screen =P

And I notice Adam dislikes any instant foods. Be it the instant cereals, puree or any other baby foods in store. He likes something fresh, that is cooked from home. Or fresh fruits macam tuh. Sudah ada taste nampaknya dia.

Dan owh! He climbed up the stairs yesterday! 2 anak tangga! *Sakit jantung mak noksss* He made few attempts to stand by holding to his rocking chair. Eyh, merangkak pun belum, nak berdiri dah? Mungkin dia nak skip je kot merangkak, buang masa katanya. Kwang kwang kwang. Now we need to be extra-extra-extra careful because his little hands are reaching for everything, his eyes are eyeing for tiny bits on the floor and his legs are making good try to stand and to climb. Just to ensure that the terjun-katil incident won't be happening again.

Above all,

Yes, you go baby!


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs