Saya mahu Celcom Blackberry

Advertorial. Scroll down for more info.


Dear Suami,

As you already know, my phone is not in its normal working condition. Soon to kaput nampaknya. Sometimes ok sometimes not. And of late, battery pun dah tak charge betul-betul. Not only that, Adam juga sangat suka main phone itu. *Kids nowadays, baru 19 bulan sudah celik teknologi*

Jadi, untuk memudahkan kerja that I don't have to berebut handphone dengan anak sendiri yang hanya berusia setahun lebih, apa kata you belikan I handphone baru jer? You don't have to wait until my next birthday, sekarang pun boleh. :P

Untuk tidak pening kepala *takpe Bang, tak payah susah-susah pusing Low Yat*, here is my new handphone proposition. *Hidup kena efisyen*

The hottest handphone in town!

BLACKBERRY!

Setelah di browse website Celcom, nampaknya ada dua model yang menggugat jiwa.

Celcom BlackBerry® Bold™ 9780 or the new BlackBerry® Torch™ 9800!

You must be wondering, "why BlackBerry?"

Owh well, here the reasons:

  • This is the most convenience gadget while on the go! Macam-macam boleh buat di mana saja, bila-bila masa.

  • I boleh check email, browse internet, read my daily dosage blogs, instant messaging, Facebook, Twitter, Foursquare and yeahh, the awesome Blackberry Messenger. *Tak percaya, cuba tanya Shamsul Qamar* Hehehehe

Jadi, lihat bawah untuk maklumat lanjut tentang Blackberry Bold 9780. The latest in the market tau ni Bang! Owh sebelum tu, pakej wajib la dengan Celcom. After all, you kan pelanggan Celcom yang setia sepanjang zaman. :)



  • BlackBerry® 6 OS - boleh update social feeds at once and dapat surf website faster. Takdak la macam tunggu kura-kura jalan nak sampai garisan penamat.

  • Longest battery life! Hah, you know how kaput my current phone punya battery kan? Tak boleh harap, sekarang tengok full, tau-tau nanti dah merah tinggal 5%.

  • Wi-Fi® capabilities. Ok ini tak perlu la kot nak explain apa itu WiFi.

  • High resolution screen. Ini bagus, baru la cantik sikit pemandangan mata dekat screen itu.

  • MicroSD slot. See? More space for musics and videos. Bagus kan? Bagus kan?


But I know, mesti you tanya, apa bezanya dengan Blackberry Bold 9700.

Nah, untuk kemudahan semua pihak, Abang baca sajalah table di bawah *mode isteri malas tulis panjang-panjang*






Ha, tu mesti dah sama teruja nak tukar phone jugakkan?


Boleh. Boleh. I know this Blackberry Torch suits you best. ;) *Sesi mengampu suami*



Ada 8GB internal memory, boleh masuk 32GB microSD card, 5mp camera with flash, video recording and all the good things that Blackberry has as mentioned above.

So, here come the Ringgit Malaysia bit, sebab ini yang paling penting dalam pembentangan bajet kan. Hehehehe.

Mine is Celcom Exec postpaid plans.



And yours, seperti yang digunakan sekarang, Celcom Biz ;)




These are smartphones tau. So ok lah kan? Kita angkat sorang satu yer? ;) Price wise adalah berbaloi-baloi!


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs