Tutti Frutti Frozen Yogurt

I'm having this mad addiction to Tutti Frutti frozen yogurt sekarang and every week, boleh jadi 2-3 kali ziarah froyo shop nih. -______-" Yes, yogurt is good for health but the price that I may have to pay for every visit itu saja yang tak berapa good. My all time favourite *yang dok ulang makan* is Red Velvet dengan Peach/Strawberry & Hershey's syrup toppings saja, very simple yet berat sebab ada buah peach tu kan, so paling-paling pun mesti kena RM15. :P  

Last week, punya kronik nak makan froyo and that time I ada dekat Shah Alam area, terus tanya dekat Twitter where to find Tutti Frutti in Shah Alam land. Fuhhh! Tell you what, who needs Garmin and whatsoever navigators when you have Twitter. Haha! Semua orang was very quick and helpful memberi directions dekat Twitter, kamu orang semua memang awesome lah. Berbekalkan directions atas screen Twitter, I sampai jugak dekat Tutti Frutti Seksyen 7 Shah Alam. And so I know where is Jakel dan adik beradik located right now. ;)

Here; 
SEKSYEN 7 SHAH ALAM OUTLET
No.19G, Ground Floor, Jalan Plumbum 7R/R, Pusat Komersial Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Then I noticed something. Kepong or Selayang area belum ada Tutti Frutti weh! And so as Kedah Darul Aman. Heheheh..


Ada jugak research dua tiga cebis info about this franchise, kalau ikut advisor from PNB, Tutti Frutti antara franchise yang can make good money TAPI, cost for opening one outlet
(bukan booth ah) can easily hit half a million lah jugak. Nanti lah, I nak pergi cari funder HAHAHA lepas tu bukak satu outlet dekat Kepong. Eyh, but seriously, kalau I kaya memang I bukak satu outlet, ini perkara menguntungkan. :)

Note: Cuma satu yang saya perhatikan, dekat Tutti Frutti, smallest cup tu susah betul nak jumpa, selalu yang ada either medium or large. Ini strategi perniagaan ke apa? I mean, it's more untung to jual dalam cup medium than small kan? Hihihi....
*ini cuma pemerhatian random*


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs