Cuti-cuti Cyberview Lodge Resort, Cyberjaya

Muahahahha. Macam jauh sangat nak pergi cuti. Well, it was my husband yang sungguh baik hati booked kan bilik dekat Cyberview Lodge supaya Datin ShilaShower dapat bersiap dengan aman damai untuk ke majlis tari menari WTH! Nuffnang Asia Pacific Blog Awards last week. Event was held in Putrajaya Marriott and of course to get myself ready dekat Kepong and hadap LDP's Friday night mad traffic adalah life mental torture ever. So, laki I layankanlah diva-ness bini dia nak bersiap dekat area Putrajaya-Cyberjaya sahaja :P Siap amik cuti tu nak pergi Nuffnang dinner punya pasal. Over!

Ingat nak angkut my parents sekali so boleh tunggukan my two boys dekat hotel, but then my mom cakap, "tak payah, tinggal ja depa kat rumah" Wooohoooo! Seumpama dapat pi honeymoon sekali lagi bersama suami setelah tiga tahun kahwin. Ehemmm ehemmm...

So yeah, off we went to Cyberview berdua, check in bagaikan pasangan baru kahwin nak pi honeymoon, berdating bagai dekat Alamanda, pergi Nuffnang Awards berdua (yeah! I got plus one invitation, special tak haku? Hahaha) dan tibalah masa untuk pulang ke hotel. It was 15 minutes to 12.

But the night semacam tidak normal buat kami berdua. Tak normal lah, takda Adam bugging us for his bedtime story, takda Adam asking me to bacakan Alif-Ba-Ta before tido (ustaz tak anak kami?), takda Aiman screaming for God knows what, takda Aiman to punch on Ayah perut buncit, takda Aiman to berebut bantal, basically there was no bedtime battles AS USUAL. Kekosongan di situ.

Makanya, kami membuat keputusan untuk patah balik rumah Kepong and angkut both kids (Aiman dah tidur tapi Adam was wide awake) and it was 1 AM that time. Then patah balik Cyber sebab nak tidur dekat Cyberview Lodge jugak.

Barulah malam kami menjadi sempurna kembali :) XL + M + S + XS size people on a king sized bed, is such a pure bliss for me.

But well, of course the very next day was a full episode of Ultraman Adam melawan Raksaksa Maman! And our honeymoon story bertukar menjadi monstermoon with Aiman Haris. Our breakfast session sungguhlah menguji keimanan. Sepatutnya, I should have gave that waitress extra tip for cleaning the mess that Aiman made, repetitively. Kesian tau. Lepas tu dah balik baru teringat, Aiman ada masukkan pieces of pancakes dalam container letak sugar, salt semua tuh -_____- Kalau dia orang tak perasan, habislah dah berkulat by now x___X




Adam nak sangat mandi swimming pool, but with his previous records of hospitalization, kami buat hati kering tak bagi mandi. Siap tipu dia cakap air kotor sebab air bukan kaler blue. Sekali dia jawab, "Tak, air tu bukan kotorlah. Itu lantai dia. Air dia bersih" -______-" Swimming pool dia kan ala-ala beach, memanglah tak buat kaler biru macam pool kat hotel yang selalu dok tengok tu. Ingat senang ker nak tipu Adam? He has a brain that works 24/7, sila jangan menipu, buruk padahnya.


Aiman on the other hand adalah sangat gembira boleh berlari merata taman. Like he just got a total freedom selepas dilepaskan dari kandang. Jatuh berkali-kali pun tak ada hal, darah pun tak ada hal, bangun balik sambung lari. Reseptor sakit dia macam turn off hari tu. Kalau Adam, boleh buat drama umpama nak telefon 999 mohon bantuan kecemasan. :P


So begitulah cerita konon-konon nak honeymoon laki bini tapi tak menjadi. Hati tak cukup tabah bila terkenang anak berdua di rumah. Sebab I selalu bagitau Adam and Aiman, "Kita family, mesti duduk sama-sama. Pergi mana sama-sama" But obviously, Adam selalu jer tinggal Mama, Ayah and Adik sebab dia ramai lagi life's Very Important Persons. T_____T


: : Adam trying to figure out macam mana nak masuk rumah ni, dia kata "orang buat pintu dia kecik sangat, macam mana Adam nak masuk?" Suka hati hang ja. While Aiman selamat dah cabut lampu lip-lap-lip-lap meri krismes tuh. Anak sapa niiiiii : :






Last but not least, rupa  bilik Cyberview Lodge untuk reference kot ada sapa-sapa nak pi bercuti jugak. Nalaaaa punya besaq. Kereta park depan bilik, tadak hal kalau mai anak beranak nak angkut toto masuk bilik. Haha!







0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs