Nuffnang Asia Pacific Blog Awards 2011

Ini namanya entri tertunggak. Orang lain dah lama update cerita, ShilaShower pula di tahap siput vavis transferring photos to hard disk, edit, watermark, nahhh pagi ni baru nak recall jalan cerita dua minggu lepas. Ahhh, running very slow at a snail pace. Kesian.

Overall, dinner mestilah best. Seumpama ulangan zaman pergi prom di MMU dahulu. T____T Eksaited buat baju, eksaited nak make-up, eksaited serba serbi lah. 


Dapat duduk dekat meja no.21, bersama bloggers ternama lain. Hekhekhek. Depan lagiiii. :P Turut serta makan di meja yang sama adalah tuan punya belog; BuduDanBelacan, Ceeramoon, Viruspadu, Cik Epal, Teratakarmo dan Eyriqazz. Terima kasih letak I di meja best, sekurang-kurang tidak keras kejung di situ sebab tak kenal orang. Eyh, adalah kenal rapat seorang tuh, nama dia Pak Ngah Kown ^____^




Persembahan ok lah, tapi yang paling best from Harith Iskandar. Sakit perut gelak sakan. Lawak dia memang perli rakyat Malaysia jer memanjang, compare pulak dengan Singapore, but everything that he said was true. Especially the part melintas jalan raya, memang kerajaan buat jalan raya kat Malaysia untuk bagi rakyat dia lintas suka hati at any part of the road despite a busy highway, sebab jejantas yang ada tu sekadar nak berlindung melintas bila hari hujan. hehehe...So Malaysian kan?.

Lepas tu signal kereta hanya guna bila nak potong kereta lain dekat jalan raya, siap bagi lampu bagai, tapi time nak belok ker apa, takmau guna signal. That is what signal made for dekat kereta Malaysia. :P

Lagi best dia cakap, Malaysian like to mention the OBVIOUS. Seperti, you tengah makan and ada orang datang tanya, "Eyh, tengah makan ker?" Hahaha. Maybe lepas ni kena jawab, "Nope, I tengah tanam padi". Hihihi...




Makan? Sedap tapi tak sempat nak enjoy the foods sangat sebab sebok nak amik gambar. Baru makan separuh, pusing jap tengok show, snap photos, tau-tau tengok pinggan dah kena angkat. Keji betul. 












Beautifulnara menang jugak akhirnya. Memang influential sangat lah ni sampai TM block terus blog kamu dari paparan pekerja nya. Tskkkk! Sekarang kalau nak baca gosip Cik Bedah, kena tunggu balik rumah. Tak syiok sungguh.


Saya duduk satu meja dengan tuan tanah Sueannajoe. Feeling ala duduk meja selebriti gitu. Meja sebelah pulak ada Redmummy, Beautifulnara and Hanis Zalikha. Itu yang rasa privilege coolness terbaik seating I kali nih. Hakhakhakhak. 





Yang atas ni list blog parenting. Childhood 101 menang. Last time pun dia menang jugak. Sila baca sebab memang best. Ini baru namanya parenting belog yang worth reading tahu?

Ok dah, selesai ulasan yang tak seberapa tentang NAPBAS 2011. Sekarang mari lihat gambar dengan bloggers malam itu. ;)

Dengan MakDara and Lela. Lagi sorang tak sure nama -_____-" Ampunnn...
Dengan Si Femes tuan tanah BuduDanBelacan :)
Dengan Si Femes-Si Femes yang dok buat advertorial sama-sama; Zaimah and Ceera.
Dengan Anak Dara Geng Fesyen Femes; Cik Epal =)
Ini pun sama, geng buat advertorial Maxis :P CikLilyPutih
Nak kena bagitau nama kah? Terlalu femes dalam carian Google. Hanis Zalikha.
Geng Datin Femes. Hahahah. Madammondoq ;)
Ini, femes di belog, femes di Twitter jugak. Hehehe. Lela, Moon and Filla
Kita kawan since sekolah rendah, sekarang sudah anak pulak. Fuhhh, banyaknyaaa pertambahan umur...
Eyh eyh..ada pulak ^____^
Orang penting Nuffnang; Nicholas :) 
Ini lagi penting, hahaha. Datin Thara Jaquelina. hehe, Thara Sofian.


Ha, yang ni akhir sekali, Datin ShilaShower. Sekian terima kasih. :P


Laki I cakap, posing serupa Permaisuri dekat istana. Agagaga -_____-"
Camwhore laki bini :P
Thank you Nuffnang for my plus one invite. Awesome!


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs