Diari Diet ShilaShower - Ep.08

Hello peminat Diari Diet! Haha! I'm not acting diva perasan here, tapi memang segment Diari Diet ni ada peminat tersendiri kuikuikui...*flips hujung tudung* Jadi, demi tidak menghampakan mereka yang menanti update Diari Diet, mari kita teruskan dengan menu hari semalam.

Ada jugak yang tanya, "tak bosan ker menu sama jer ulang-ulang?". I said NOPE. Janji tengah hari dapat makan nasik. Hekhekhekhek! After two and half weeks, waktu lunch dah jadi waktu yang paling ditunggu-tunggu. Sebab cuma lunch sahaja slot yang I ada untuk ambil heavy meal. Makna kata, I sangat menghargai waktu lunch sekarang :)

Tuesday - 14/02/2012

Early morning - 250ml water + 250ml water + 250ml tea mix
Breakfast - 300ml shake (3 tbsp F1 + 1 tbsp F3 + 300ml plain water)
In between - 300ml water + 750ml water + 750ml tea mix
Lunch - Nasi lauk (nasik 1 separuh, veggies menimbun, ikan keli)
In between - 750ml water + 750ml tea mix
Snack - 3pcs Jacobs Weetameal & Zero Fat Yogurt
Dinner - 300ml shake + 750ml water

Total plain water: 3.05L
Total tea mix: 1.75L


As at today, berat takdak lah turun sampai 4-5kg, tapi dalam 2kg tu ada kot. :P Which to me kira ok sangat dah, sebab belum pun masuk 3 minggu program kurus nih. Hehehe. And knowing my body yang memang lombab eyh nak bakau lomak, 2kg tu kira syabas merebeteh dah. Padanlah dengan tahap metabolisma  yang umur 44 tu. Dah turun dah from 46 to 44 :P

Owh, lupa nak share. I dah register jadi member Herbalife. Haha! Sebab dah dua minggu guna dan berpuas hati dengan hasilnya, maka I decided to register jer lah, boleh dapat discount lepas ni. After all HL ni semua orang dalam rumah boleh minum, baik yang muda or yang tak berapa muda. Yang paling selalu nak menyebok minum HL shake mestilah Aiman Haris. T___T

Pada yang tanya, macam mana I ingat menu hari-hari ni, semestinyalah I kena catat dalam buku nota ini. Mana mungkin otak I begitu efisen mampu ingat satu persatu. Barang hilang pun tak boleh nak recall, ini kan pulak nak ingat menu berjela. Hehe...


Note: Mira, buku nota ni kalau u nak copy, hand writing dah macam doctor tak bertauliah, tapi kalau nak print from this blog, dipersilakan :P


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs