Diari Diet ShilaShower - Ep.09


Hekhekhekhek! Orang putih kata "You Can Do It!" :P

Ok, toksah dok tanya berat berapa sebab untuk ke-sejuta kalinya diulang, I spesis mungkin nampak tak-gemok-tak-kurus tapi berat ya ampunnnn. Tau dak pasaipa? Pasai orang kalau kurus pun belum tentu ringan. Nampak saja kurus, tapi body fat percentage masih tinggi, so kena sabar usaha lagi. Targetnya nak reduce body fat and increase muscle, increase water level, increase metabolism rate. So I don't care lah what number going to appear on my scale, so long I know that I'm doing it right, I akan tunggu. 

Tapi dalam dok tunggu tu, merasa jugaklah hilang few inches. Office shirt above ni memang baju lama. Yang I pernah masukkan dalam Garage Sale pun, sebab dah tak muatkan, tapi takdak orang nak beli -____- Rupa-rupanya, dia tunggu 3 tahun nak bagi peluang tuan dia sarung semula. ^___^ 

Yang penting sekarang, I dah nampak comel jer bila berdiri berjalan sebelah Pak Ngah Kown. Kalau tak, nampak I dengan dia macam sparring partner sama naik ja rupa. Heheheh...

By the way, gambar di atas diambil tanpa I memakai PB okels? Sekarang korset ajaib I guna waktu malam saja. Hewhewhew! Sebab tak larat dah nak ulang pakai-bukak-pakai time nak pi toilet. Dan, tak larat dok nak basuh sebab kalau guna siang I akan berpeluh, habis takkan nak pakai ulang-ulang tak basuh seminggu?? Apekahhhh...Guna malam ok sikit, tak sweating tapi good for shaping my body. ;)

Yang paling penting, bila dah rajin guna korset ni, tahap flabby tu dah nampak improve banyak sangat *serious!* and stretchmarks nampak dah pudar jugak. Not sure how it works, tapi memang membantu untuk shape up kan badan. Lagi satu sebab I malas nak guna waktu siang, korset ni buat badan kita up and montok semacam like that, hahahahhaa, which good and I believe ramai orang perempuan suka, yerlah nampak shape tip top, tapi I malu kalau orang tengok I up satu macam. Sebab I ni tinggi, so everything jadi so obvious. Hahahahhaha! Seriously laugh all you want, but it's true. So I pakai malam jer lah, janji 8 jam u'ollsss ;)

Nak pakai korset ajaib tapi nak buat monthly installment sebab takdak cash gedebuk gitu? Sila contact penaja I, hehehe...Sebab bukan semua orang sanggup nak buat personal loan kalau interest rate tak masuk akal, yer dop? Cubalah tanya, belum cuba belum tahu :P

Jaja - 012350736 - jajamohdhalimi@yahoo.com

Pesanan penaja:
Beli full set FREE pb wash & lactolite
Beli long bra sahaja DAPAT special rebate

Nak info lanjut, tanya tokei okels? I is no jual PB here :)

Akhir kata, ini menu untuk semalam. 

Thursday - 15/02/2012

Early morning - 250ml water + 250ml water + 250ml tea mix
Breakfast - 300ml shake (300ml plain water + 3tbsp F1 + 1tbsp F3) + 400ml water
Snack - 2pcs Jacobs Weetameal + 1 green apple + 400ml tea mix
Lunch - Nasik lauk + 500ml tea mix
In between - 750ml water + 750ml tea mix
Dinner - 300ml shake + 700ml tea mix + 800ml water

Total plain water: 2.45L
Total tea mix: 2.60L


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs