Huggies Dry Comfort

Huggies Baby Baby's B, Huggies Baby Baby's B
Huggies Baby Baby's B, Huggies Baby Baby's B
Ku beri mu segala-galanya

Ha tu diaaa keluaq dah lagu Huggies. Dia macam stuck sekejap dalam otak. Sat dengaq kat TV, sat dengaq dekat radio, so macam dok auto replay dalam kepala, hahahah.
Owh, bercakap tentang Huggies Dry Comfort ni, I memang dah lama guna diapers ni. Since Adam Haris sampailah ke Aiman Haris. *bunyi macam ramai jer anak, tapi dua je pun* hehehe...Dulu-dulu, masa first time nak jadi Mama, punyalah sakan buat research mencari diapers terbaik di pasaran, hahahah. Ala, I tau, semua first time mothers memang google perkara sama, kan? kan? kan?


So lepas dah cuba several brands, I pun dah tau apa yang suit best dengan body frame and kulit anak, so masuk anak no.2, memang dah tau nak pilih brand apa. Sebab si Abang doing ok dengan Huggies, so si Adik pun I pilih jenama yang sama lah. 


Harga berpatutan, kualiti berbaloi-baloi. So far I sangat happy dengan products from Huggies and considering Adam ada eczema, Huggies Dry Comfort tak pernah bagi masalah kulit dekat bam-bam anakanda saya. He has a very sensetive skin tapi not even once dia pernah kena diaper rash. So sebab tu I yakin untuk terus guna Huggies dengan Aiman Haris jugak.


Kena pulak dengan Aiman yang aktif, yang kalau time pakai diaper tak suka duduk diam, tapi dengan Huggies ni, boleh pakaikan dalam keadaan dia berdiri pun. Easy to handle and I suka strap pinggang yang just nice fit punggung anak kita. I tak suka strap yang jenis gam tu, tak user friendly langsung hehehhe...This one boleh buka tutup and adjust tanpa masalah. 
And semua orang tahu juga yang saya adalah pembuat diaper cakes separa berjaya, kuikuikui. Dan semestinya diapers pilihan ShilaShower ialah Huggies juga! :) Sebab proven and tested on my kids dah. Tak ada ruam lampin, kulit bam-bam pun bagus and paling penting penyerapan yang baik. Tak ada masalah kebocoran masa tidur. Tahan lama sampai 10 jam. Tapi tak pernah lah I biar sampai 10jam, tapi kalau keadaan tak mengizinkan, say masa travel ker, it should last good up to 10 hours.
Saya gembira menggunakan Huggies Dry Comfort! :)


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs