Bekalan isteri solehah untuk suami terchenta

Hikhikhikhik!

Macam mak buat bekal sekolah dekat anak okels? :P 

Setiap hari I akan bangun pagi and siapkan ini. 2L + 2L water, snacks (apple, oat cookies, energy bar macam tu), tea mix, spoon, shake untuk dinner and power mixer untuk kegunaan Mat Kown dekat office. Throughout the day, he just need to add another 4L water and makan lunch dengan berhemah. The rest, semua I dah bekalkan dalam beg Gucci cap Herbalife ini.

Sebab pada pandangan I, orang lelaki ni, kalau isteri tak buat macam ni, dia orang memang malas nak fikir siap-siap bekal macam ni. Tapi hajat nak kurus kan? So wifey, kena chip in and kerah tenaga untuk siapkan bekal macam ni, besides bekal anak-anak ke sekolah or nursery hehehehehe....

And alhamdulillah, I rasa my husband ni bukan susah sangat nak guide. In fact, he's giving more by drinking 10L water everyday, doesn't mind of the countless toilet visits, dinner kena bancuh shake sendiri bagai semua. In fact, he's taking extra initiatives dengan bersukan, main badminton lah selalunya.

Jadi mari doakan, impian nak kurus Mat Kown akan tercapai jua :) 

Tapi sebetulnya, lagi senang buat bekal macam ni, sebab bila time kerja kita memang takdak masa nak fikir berapa liter nak minum, nak snack apa semua kan? Kalau dah bawak bekal macam ni, just fokus untuk habiskan by evening ;) Easy yawww~!

Maaflah, topik buat masa ini ialah kurus-mengurus jer memanjang, hehehehe. Sebab memang itu pun perkara yang dok berlegar dalam kehidupan kami la ni. Hahahah! Rumah pun dah jadi macam kedai runcit Herbalife :P

Apa pape pun, sebarang pertanyaan boleh email to shilashower@gmail.com or wassap wassap at 0196097695 :) Cikgu Shila sedia membantu hihih.



0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs