Travel time!

Like I mentioned before in my entry here and lepas Adam bertanya berulang kali beribu MANGO (yes, no longer beribu lemon, mango pulak now, tatau why mango) and it's MATTA fair now, jadi marilah kita merancang percutian bulan April dengan berhemah.

"Mama, duit Ayah dah cukup ker belum nak beli teket eloplen?"

Mainly sebab everytime dia ajak naik plane, kita orang akan jawab, duit Ayah belum cukup. Kesian dia. Hahaha. But being a smart boy of him, marilah kita bawak saja dia pergi jalan sebelum dia cakap,

"Kalau belum cukup duit, kenapa Ayah asyik beli rokok ajeeeee??"

Hihihihii :P

Tapi kalau tanya Adam, dia memang nak pergi Langkawi memanjang. Dah 2 kali kot dia pi, pun masih nak pergi lagi. Sebab dia cakap,

"Langkawi ada ekoriem. Ada fish! Ada octopus! Ada crab" 

Ok son, you are talking as if KL takdak Aquaria. -_______-" But seriously, I think he is deeply in love dengan Langkawi sebab ada Under Water World tuh. And to him, bila pergi Langkawi boleh naik airplane and tidur hotel. T_____T Ker Adam nanti nak masuk MRSM Langkawi macam Ayah? Or macam Neelofa. Haha!

Kita orang siap cakap, "Kita balik rumah maktok Yam lah dekat Kedah, naik eroplen jugak" and sekali dia jawab, "Takmau, sebab Adam nak tidur hotelll" So that's how our 2 soon to be 3 kid is demanding for stuff nowadays. I can't remember asking for the same thing from my parents dulu, sebab back then, hotel and air trip was a total luxury item. Tapi yerlah, those days hotel banyak mana ajer, flight pun cuma ada MAS. Unlike now, hotels banyak, promo bersepah, somemore with Now Everyone Can Fly flight (and everyone must pay for everything also hahha), so budak kecik pun dah macam in the trend nak ajak travel.

Ok, back to travel discussion tadi, we've been eyeing for Langkawi or Sabah deals, tapi now very likely macam Sabah. Sebab Langkawi tu price plus hotel macam lebih kurang Sabah, then might as well pergi Sabah, hehehehe...And for the past three days jugaklah dok belek newspapers column promo Matta fair, check travel agent website semua hehehehe...

Sabah macam best sebab ada Desa Cattle tu :P Tapi islang hopping tu macam not really in the list. Maybe boleh pergi satu island je kot, nak hop-hop ni tak sesuai with my two little kiddos. And knowing my husband, dia suka trip yang relaks-relaks rehatkan minda jer, tak suka-suka leceh-leceh, sebab defeat the purpose pergi cuti nanti. :P

I checked flight MAS return tickets RM1100 for 2 adults 1 child 1 infant (tho Aiman not really an infant in size), tapi ok lah kot? Air Asia tak add apa-apa langsung pun dah RM800! -______-" So yeah, marilah kita majukan MAS dan demi kepuasan servis tip top. Imagine if bayar RM1000 to Pakcik Toni yet I kena print sendiri tickets and jalan punya jauh untuk ke flight? Pbfttt!! No way. Kalau tiket RM200 untuk 4 orang, mungkin I boleh consider to go through the hassle. Hehehe...

Cuma sedikit tip, sebelum anda semua membeli tiket AA (kalau bukan promo gila2 tu, sebab tu mmg worth buying), sila check airlines lain dahulu, sebab price very likely lebih kurang sahaja. Remember in AA, semua kena bayar okeh? Yang tak kena bayar oksigen saja. Muahahaha...

Last but no least, ada readers Shilashower yang di Sabah tak? ^_______^ Boleh mak buat reference hehehe...Yang pernah travel to Sabah with small kids, boleh share experience? :)

P/S: Doakan kami, hajat 2013 nak pi umrah pula, seluruh anak beranak, Aiman dah besar sikit ok kot. Hari tu dah war-war pada my parents, harap dapat angkut semua sekali. :) Jadi, mari mula menabung dari sekarang hehe...

Practice panjat Gunung Kinabalu, hahaha
Semoga lebih terbakar lemak bila pi jalan dengan Aiman. Baru keluar peluh :P



0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs