Herbalife Very Berry Strawberry Shake

Nama pun Masterchef wannabe kan hahaha, buat shake haruslah nak ber-resepi bagai. Kena olah sikit shake tu, baru lah tak plain sangat. Barulah EXTRAORDINARY. But if you malas, I kenot help it lah. Trust me, buat Herbalife shake ni bukan lama pun, tak lebih 5 minit pun, itu pun sebab nak prepare stuff, as the blending process only takes less than 10 seconds. Sekejap sangat. 

Ada yang kata rumit. Entah. Saya kata, "tadek hal lahhhh" :P Buat kari kepala ikan boleh, bancuh shake 5 saat tak bleh, tak Masterchef lah cenggitu. 

Nah, ada follower Instagram kita cakap, "Macam gambar buat iklan" hehehehe. Well, literally yes, kita kan distributor Herbalife hehehe, so promotelah sikit. Brands lain tu turut menumpang sama hehe.


Ingredients:
2 heaping scoops Herbalife Strawberry F1 powder
100ml low fat milk
100ml zero% fat yoghurt drink
100ml plain water
4pcs fresh strawberries
3-4 ice cubes 

How to:
Mix and blend well using food blender. Done. :) - Few seconds only, not even a minute. 


Ok dah. Malam ni kita nak buat Mocha shake pulak. Chocolate F1 mix dengan coffee powder. Nanti kita share recipe lagi. 


3 comments:








Sheila Salim

said...

Assalamualaikum kak shila. kerlass sungguh deco. hehe





Azura

said...

Kalau nak senang, ada mini blender (shake n take), lepas blend boleh terus minum dari bekas yg sama. cuba search shake n take, dekat groupon skrg ada promotion. i pun minum herbalife juga...





sha

said...

shila, no need to add f3?




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs