Beli baju anak-anak di Tesco

Well, as the title mentioned, kita memang suka sangat beli baju and seluar Haris Bersaudara di Tesco (dulu pergi je Tesco mana-mana, sekarang ni Mutiara Damansara outlet semestinya, sebab baru dan best, pilihan banyak hehehe). Seriously, my boys they grown up so fast and boleh kata every month mesti nak kena beli seluar baru. Baju tu ok lagi, seluar kaluuuu mesti kena beli. Aiman particularly -_____-" 

Tapi itulah, bertuah hidup di bumi Malaysia, kedai serba banyak, pilih ja nak beli dekat mana. Kalau kita, mesti lah gedung pilihan paling feveret, TESCO! Pertama sebab murah, RM8 untuk sehelah seluar tidur panjang, murah la tu kan??? Pasar malam pun tak boleh dapat okels. Even kemeja berkolar untuk boys pun, dalam RM35 saja macam tu, murah jugak lagi. Half of the price berbanding pilihan jenama ternama lain. Second mestilah sebab kualiti. Material cotton dia sangat bagus, jenis basuh banyak kali tak berbulu tu. I paling pantang kalau beli baju budak, baru 2-3 pakai-basuh, terus dah kembang and berbulu segala. Tak berkenan betul. But luckily not the Tesco F&F label ni, and berbaloi sangat dengan harga yang dibeli itu :P 

Mungkin ada sesetengah parents tak berapa nak beli baju anak-anak dari brand hypermarket macam ni, sebab I dulu pun macam tu. Tapi lepas pertama kali beli untuk Adam and Aiman, masa tu dekat Alor Setar sebab balik kampung tak bawak balik cukup baju hehehe, so I beli. Konon-konon dengan anggapan, "alah, boleh laaa sementara je". Little did I know that Tesco kids apparel brand - F&F, now is among my favorite choices. 

Tak percaya? Mana lah tau, kot-kot ada yang berbunyi, "hek elehhh, yer je lah Shilashower ni bagi anak pakai baju Tesco kannn" -_____- Nah tengok gambar. I no tipu one, kalau bagus kita kena bagitau bagus. ;)


Shirt F&F
Shirt F&F (Aiman punya daaa, not Jaja's :P hehe)

 Seluar tidur Tesco mari :) Paling comfortable dalam senarai. Serious.

 Seluar Tesco-F&F

Sexy shirt Tesco jugak :)


4 comments:








azeanty anuar

said...

got one F&F collection for my baby too...





bibi yusof

said...

i also bought baju kids kat tesco.. especially baju tido... RM 10 for sepasang baju tido... orait la kan..and cotton material die best, tk tebal, so tk pns...

kalau baju jalan2 pernah try beli for my daughter, tp so unlucky sbb the skirt cepat sgt berbulu.. baju ok.. skirt la...





Ernie Rusley

said...

Yes me too beli seluar legging n sluar tido my daughter kat tesco lepas baca blog u dlu mmg berbaloi rm10 -rm15 je





Moro For Tomorrow

said...

aku suke brand F&F ni. Favourite. sebb Tshirt2 dia mcm mothercare kadang. biarla rg nak ckp cheapskate beli kat tesco yg penting aku rase aku pandai sbb dpt benda berkualiti kt situ n tak nampak pun cheap. lol.

-azzamoro




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs