Tarbush Batu Feringgi

Yer yer, when everyone else came to Penang for its best hawker foods, kita orang men-diva nak makan dekat Tarbush. As if dah takdak Middle East restaurant dekat KL kan haha. But the truth is, we don't see it as convenient and practical nak bawak baby pi makan dekat lokasi syorga makanan macam Gurney Drive or Padang Brown or Padang Kota, sebab panas, ramai orang, sesak segala. Kami takda baby but the other two families ada baby, so kena consider faktor-faktor itu. Unless you don't mind to eat with one hand handling cranky baby, boleh kot haha. ATAU PUN, sebab kampung kami memang dekat utara hahahaha so ada kisah nak pi ka dak Gurney Drive segala, as we can always come next time, takdak masalah hehe.

Knowing Mat Kown, dia tak suka makan kalau suasana serabut, unlike me, asalkan mencapai misi, takpa sanggup redah. So mula-mula tu nak sangat pi Padang Kota, dok terbayang pasemboq, ABC, kerang bakar and laksa semua, tapi tu lah, kalau kita je feeling-feeling nak makan sorang, yang partner sorang tu dah nak bertukar jadi raksaksa hijau dengan Aiman, apa lah gunanya nikmat makanan. Potong mood nanti. So fine, Tarbush pun Tarbush lah labu.

Why Tarbush? Because it's located just next to Holiday Inn Resort, jalan kaki 2 minit sampai. Tak ramai orang sangat dalam tu, so order pun cepat sampai, hihi. Macam biasa, Middle East punya menu, portion makanan dia besar, so boleh share-share.

Rasa makanan? Sedaplah. Eyh ker sebab kita semua memang tengah kebuloq cam hapa lagi, so bagi Char Kuey Teow tepi longkang pun rasa sedap macam Meatworks Steak kan. Haha. Tapi sedaplah, memang sedap. Harga standard restaurant, nak kata mahal pun tak la kot sebab memang makanan dia banyak siap tapau bawak balik bilik oih, 6 adults, 3 kids makan, bil dalam RM350.






Habis makan, sambung ronda Feringgi Night Market tu. Tapi pada pemerhatian kasar kita lah, barang-barang dia mahal kot. Kalau ada pun nak pi cari, pirated CDs hahaha. Sebab kat sini selalu bleh dapat cerita-cerita lama yang kalau kat KL payah sikit la nak dapatkan. Kalau accessories ker, baju-baju ker, lupa kan lah, The Curve punya flea market pun bagus lagi. Mungkin target market dia foreigners kan, kita yang rakyat Malaysia ni rasa mahallah.



0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs