Weight Loss Challenge Round 14! Let's Join Us!

Yeah, no kidding. Dah round 14. Betapa mendapat sambutan sangatkan pertandingan turun berat badan ni. Cuma I yang dah lama tak ajak orang masuk Weight Loss Challenge ni (WLC) sebab SANGAT busy and tahun lepas dengan pindah rumah semuakan. Ni awal tahun 2013, dah boleh tarik nafas sikit. 


Contest runs for a month, starting this Saturday (2nd Feb) and expected to end hujung bulan. Biasa amik masa 4 minggu lah. 

Now, kenapa digalakkan join challenge sebegini? SEBAB:

1. Hadiah wang tunai Ringgi Malaysia. 1st: RM1000, 2nd: RM500, 3rd: RM300, saguhati x 2: RM100

2. Semangat. Yang ni tak boleh beli kat mana-mana. Semangat sebab tengok semua orang berlumba-lumba nak lose weight, so kita pun join sama semangat. At least, kalau tak menang pun, progress tu ada, turun jugak kilo. Kalau duduk sorang-sorang, belum tentu semangat tu maintain sepanjang masa.

3. Personal coaching. Nanti kita timbang, buat body analysis, boleh tengok macam mana composition body water, fats and muscle rate you, then pasang strategi macam mana nak beat other contestants. Hahah. Ini namanya team work ok. Nak kurus pun kena ada strategi. :P

4. Turun berat badan cara sihat dengan pengambilan nutrisi sihat. Ini bukan cerita nak kurus cara 'bunuh diri'. Ikat perut berlapar sampai nak bergegar kepala otak. Ohhhh kirim salam, we don't do that. Target kita nak kick off lemak, tapi nak sayang muscle and body water yang kita ada elok-elok. Oh mungkin tambah lagi perasaan cinta pada plain water :)

5. Dapat tengok apa winners lain buat sebelum ini untuk turun berat badan. Kira ini paling mahallah. Sebab living testimonials banyak. Lain orang, lain cara, lain hasilnya. 

Apa? Tak cukup 5 sebab? Fine I give you another FIVE.

6. Sebab ada proper followup. Additional follow up dengan organizer, so akan mendapat khidmat nasihat yang lebih bertauliah lagi. Kadang-kadang nak lose weight ni, kena tau cara, tips and strategi, tapi kalau buat sorang-sorang tu macam slow sikit, sebab mungkin tak cukup ilham. Plus, kita tak dapat tengok pengalaman orang lain kan?

7. Sebab not only you lose weight, very likely akan improve kesihatan jugak. Constipation, sinus, migrain, period pain or pimples, itu majority masalah yang ramai orang hadapi (ok men takdak lah period pain tuuu pbftt) sebab sebelum ni cara pemakanan tak jaga, air tak minum and so on. So we teach people how to slowly berubah. Konsepnya, biar lambat asalkan sampai. Haha.

8. Kos adalah reasonable kalau you betul-betul consume pelan nutrisi ikut jadual. And you shouldn't be spending your money buying nasi lemak teh tarik for breakfast and nasik goreng for dinner lagi. Kalau you beli jugak, maksudnya tak ikut arahan la tu hahah. 

9. You NEVER know how a simple small change makes a big difference to your life. Mungkin penampilan bertambah hensem kacak cantik tampan menawan, mungkin pendapatan jugak berganda-ganda. You just don't know until you dare to give a try. To challenge yourself and to bring yourself out from your comfort zone. :)

10. Last but not least, to add more fun to your weight loss journey. Idok ler rasa mandom, baru seminggu mood dah ke laut dalam. :P And if you macam blur-blur dengan progress, at least you have good team to refer to. 

Akhir kata, mari admire gambar-gambar orang yang dah lose weight dengan maju jaya ni. Yang sentiasa sabar, konsisten and yakin diri. Serious nak kurus, serious nak buat bagi jadi, tak patah balik dah. 

Ini paling juara, sebab dari bulan April 2012 dia consume sampai sekarang. Awal-awal je susah, lama-lama tutup mata pun boleh bancuh shake. Haha.


Kak Siti. Paling kanan. Menang tempat kedua WLC, dapat RM500 (April 2012) 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dah turun 30KG! Pengsan bangun balik pengsan. Tapi yer, ini realiti. She made it. She didn't lose weight over night, but over months, tapi dia sabar. Tu pasal konsep dia, "biar pelan janji sampai" haha.

Ok tengok testimonial lain. Ini pun dah turun lebih 15kg setiap sorang.


Isk isk isk. Anak menakan sapa la niiiiiiii :P
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Wonderful product results. Barang baik hasil pun baik. ;)


Ha kagum tak? Kagum takkk? 

Ok ada lagi. Blogger gorjes ni. Tapi yang ni I belum dapat clear image of photo yang before. Yang ini pun amik dari blog dia, tengah demo tudung. Haha. Orang cantik, ko belit kot mana pun cantik jugak. ^____^ Blog Perempuan Jomblo. Peminat ramai ni, sila berguru dengan dia, dah turun lebih 10KG, tanya apa strateginya. Ini email dia theladynoe@gmail.com


Lagi? Ramai yang tak email gambar, depa segan, eehehehe, nantilah mak jemah usahakan lagi. :P

Akhir kata, nah ini gambar rahsia. 

Masa ni body age 58. Menangis meraung tak kesudahan. Pbfttt. Sekarang?


Ok la kan? Takdak beza sangat dari gambar masa honeymoon dulu dengan sekarang, status emak anak dua. Hekhekhek :P The same seluar yang kita pakai masa honeymoon. The only seluar yang kita tak jual masa buat 'garage sale'. Seluar pembakar semangat nama dia. 


Kalau ada hajat di hati nak masuk Weight Loss Challenge and nak dapatkan info lebih lanjut, boleh contact Shila dekat shilashower@gmail.com :) or 0196097695. Terima kasih daun keladi, next entry jumpa lagi.


2 comments:








Farah

said...

kagummm!





misyamansor

said...

Kalau lepas Bersalin bley join ke?




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs