Johor Premium Outlet

Haha. Tiba-tiba dah sampai JPO. Entry jalan-jalan Penang tak habis, Cameron Highlands punya apatah lagi, tiba-tiba lompat pi JPO pulak :P I fail big time at making a complete Jalan-Jalan entries, memang sejak dari dulu lagi. Buat entry Jalan-Jalan, tapi mesti separuh jalan. Or maybeeee, sekarang ini jaman Stegremmm. Semua live update guna Instagram, senang mudah pantas. Hehe.


Ok, JPO ni memang adhoc lah. Tak plan dalam rancangan jalan-jalan tapi sebab ada kenduri, so why not melencong masuk JPO kan. Journey was smooth, maybe sebab bukan cuti sekolah. Traffic clear aja. Kami masuk JPO guna exit Kulaijaya. Haha. Beginilah orang yang takde GPS (hahah Noe mesti gelak ni). Pakai iPhone pun tak reti nak install navigator, eyh bukan tak reti, tapi takdak extra storage dah. Dah penuh 5000 photos dalam tu.

So menggunakan kuasa Gugel, kita Google je lah directions and guna instinct belok sana belok sini, akhirnya sampai jugak ke JPO dengan selamat tanpa sesat. TAPI JALAN JAUH. -_____-" Rupanya kalau guna exit yang after Kulaijaya tu, seciput je jarak dah masuk JPO. Nusajaya kot, tak ingat. Sebab peta Johor I is very gagal, tak boleh imagine langsung. Mungkin sebab tu dulu takdak jodoh dengan Sekolah Tun Fatimah. Masuk 6 bulan pastu cabot lari. Hahahaha. Jodoh dengan negeri Selatan sekadar sampai di Melaka. MRSM Jasin and MMU Melaka. :P 


Masa sampai JPO niat dan cita-cita memang tinggi. Segala macam list dalam kepala. Siap bawak baju 2-3 helai je, bajet nak shopping kat sana lah. Sekali harapan ku punah belaka. Tadak satu baju yang berkenan, even kalau ada pun harga lebih kurang KL punya sale je. Hampeh. Setakat sale ciput-ciput baik tak payah, boleh tunggu Mega Sale pi shopping dekat KL. Victoria's Secret pun tak murah, sama je cam kat One Utama tu. La Senza? Tunggu jugak je Mega Sale. Cotton On lagi macam hampeh, baju spesis hidup segan mati tak mahu harga sama je. Guess tak masuk sebab tak minat haha. Ralph Lauren murah sikittt je lah dari KL. Tak significant. Coach? Michael Kors? Pergi beli online je lah, cheaper. Nike? Ok ada yang murah-murah tapi takdak benda yang kita cari dekat situ. Kasut budak dia tak murah pun. 

Dipendekkan cerita, harapanku terhadap JPO meleset terus dan segala impian membeli tak tercapai langsung. Ok, adalah sikit, few deco stuff from Cotton On (brand Typo), seluar khakis GAP untuk Aiman (RM60. Ok murah dari KL RM129 kot), Bobbi Brown lips crayon (RM60, murah RM25 dari KL), few Padini stuff dan hahahaha itu je lah. I was hoping for more :P Last skali duit habis dekat Chocolate shop tu sebab Aiman amukan tengok cekelat melambak. Pastu beli lah satu botol Smarties, adalah dia makan 5-6 bijik then takmau, pastu Mama amik sorok dalam handbag. Pastu lupa. Pastu jadi macam ni. 
-_______-" Niceeeeeeeeeeee. 


Washroom dia tak sempat ziarah apatah lagi baby changing room, so tak boleh bagi komen kat sini hehehe. Sebab dah tahan diri jangan minum tea mix masa dekat JPO nanti kerja nak shee-shee ajewww :P Stroller tak sure ada ke tak untuk sewa (for babies) tapi untuk toddler ada pushcar ni. Maheiiii la tapi nya. Sewa RM30, deposit RM100. So anak dua kena la bayar RM260 situ. Kalau orang anak empat, semua toddler semua nak naik? Hahah. Dah habis RM120 sewa pushcar je baru, deposit RM400. The same amount boleh dapat dua botol Victoria's Secret body sprays. (owhhh yes, I am calculative liddattt).


Makan dekat foodcourt. Pilihan so and so saja. Tidak meriah sangat, tapi sebab dah lapar, balun jugaklah. Dekat situ ada Maybank and next to it ada mini Balai Polis. So ok lah. Parking banyak. Eyh ke sebab kita pegi off peak so nampak banyak jeee parking tu kan. Tapi nasiblah datang hari Jumaat bukan hari cuti ke apa, sebab memang takdak orang. Look. Kosong je. Tak boleh imagine kalau pergi time ramai orang, dengan Aiman. Silap haribulan boleh jadi naga dekat situ. Sebab Aiman bila duduk dalam pushcar tu, kita tak boleh stop, kena gerak all the time. Hadoyaiiii. 


All in all, we spent dalam 3 jam meronda dekat JPO dan balik dengan hasil suam-suam kuku. Hahah. Ada jugak hasil dia walau sikit. Tapi tu lah, mungkin tengok nasiblah kalau dapat shopping barang murah and best dekat JPO, sebab dia kan ada hourly deals, so tak tentu. Ikut rezeki masing-masing. 

Cuma kalau yang bawak anak kecik tu, sila lah beli clip fan tu sebab panas lah jugak, kalau baby tu kesian nanti. Guna stroller if possible. :)



Pembelian paling memuaskan. White ceramic owl RM15 dengan Typo AHF blocks RM6 each. Manyak syiokkk!


4 comments:








Mrs. Adnan

said...

JPO hanya best pada peak hour sahaja. During weekday memang kedai tak keluarkan banyak barang. (kata pekerja2 kedai kat JPO la..)





Fathiyah

said...

hi sheila
kalo gi jpo ikut luck. sometimes if kte pegi time stock baru sampai, mmg best. byk choice. cantik ur baju. mind to share were u bought it? :)





ryyhan kamarudin

said...

shila, cuti2 avillion pd xde ke review?

saw u time breakfast..but segaan nk tegur (huhu rasa selekeh time tu pstu anak dh start nk meraung nk itu ini)





Mrs.Farhana

said...

baru plan nk g on April..sj jenjalan perabih duit ckit..panas erk..halamak, mommy yg xtahan kot..haha




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs