Siti nak kawen

B.U.S.Y – this four letter word shows how much my life turned upside down…Remembering a few words from Siti Nurhaliza in Bulletin Utama TV3, "Wanita zaman sekarang, bukan dia taknak kawen, tapi sebab asyik sebok bekerja, sampai terlupa umur dah meningkat…komitmen tinggi, focus pada kerjaya, mungkin sebab tu isu kawen ditolak tepi dulu…" Pertaining to that, tibe2 jer la plak TV3 cover isu "Kebanyakan Wanita Malaysia Berumur 30 Tahun Ke Atas Masih Bujang…" and they made an interview with those women; 30 and above…plus comments from Encik2 Bujang juge…If they were to ask me, then I would say this la kot…


(a) Kerjaya - Women nowdays sumer workaholic, nak carik $$$ sara diri, nak shopping lagik, kang tak keja tinggi2 camna nak beli beg COACH ker, LV ker, FERRAGAMO ker, hihihi...


(b) Laki takot nak tackle - Abes kalau dah sumer pakai 5 series, S class, mini cooper ker, camna la laki tu nak ngorat kalau dia tak pakai Ferrari, hihihi...Kang kompem dia kata pompuan nih high maintenance... =P


(c) Tak jumpak calon2 yang seangkatan laki2 zaman P.Ramlee - in the other words, nak yang gagah perkasa stock bleh masuk hutan cari kayu api kot....Zaman skarang suma keja bawah aircond, pokai sket parents dok ada.... (tapi tak semua la, a fraction of it jer kot...)


(d) Jodoh tak sampai lagi - Ni no comment, nak kata apa kalau tak sampai2 lagik,,,


(e) Bofren memang dok ada, tapi awat la dia takmau masuk meminang - Hukhukhuk, nak kata pokai, ampa pi make-up keta tu bukan main lagik noooo, tukaq seat la, tukaq enjin la, tukaq rim la, segala jenis yang bulih tukaq suma dia buat.... (Kepada insan2 tertentu tu, sile amik perhatian...) Hihihii

Anyway, different people might have different reasons…and as for me, I have a few things to do before getting married as in:


(1) Girls cousins + aunties trip; Anywhere will do, tapi wanita2 sahaje...hihihi...List tetap adalah MakNgah, MakLang, CikJah, Mama, Kak Nadiah, Sabrina, Suraya & me...Wheee, sungguh cool~~


(2) Designer handbag satu!


(3) Car - I am so into Satria, dari dulu kini dan selamanya...and the one with former design tho the latest has a better specs...Better still GTI, hehehe, tapi kang dok isi minyak, bila tahun gwe nak dapat designer bag kan? =P


(4) List non exhaustive, akan di hapdet dari masa ke semasa, base on needs and demands...


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs