Balek kampungggg, owh oooooo balek kampunggg

Plan ber-Chow-Kit-Road terpaksa saya write off dari to-do-list.

Sebab??

Malam ni nak balek raya~~!! Woootttt Woootttt~!! (saje nak large & bold)

Wah, gembire nampak Shila? Menang mengundi raya on your side eyh??

Owh TIDAK. Saya balik Alor Setar, Kedah. Ke kampong halaman suami yakni kawasan jajahan Mat Kown. Kawasan di mana dia berubah kehidupan dari video game tv di Melawati kepade bergelumang dalam bendang di Titi Gajah, Aloq Staqq....

Malam raya merangkap pagi raya bagai semua bersama in laws. But okels. That's not a big deal to me. Raya tetap raya. Wooohooooo~~!!

*Tahun depan, insyaallah dengan first baby, raya kampong bonda saya pulak kat Penang.

Isu balik kampung is never a problem to me. Reason being? Mat Kown is so theee Jeneral type for which I think to argue with him is a big waste of time. After all, being a considerate wifey to him, wa kasi can sama wa punya hasben mau raya mana lah.

*Lagi pun, kat KL duduk dengan my parents. And selama Ramadan juga I dengan parents. So, mari lah husband kite pulang beraya ke Alor Setar, sambil berpuasa dulu lah beberapa hari kat sana.

Pagi tadi saya telepon bonda mertua di kampung, "Mama, sihat?"

"Sihat, alhamdulillah. Ni dok tengah eksaited tunggu semua balik. Pasai tahun ni semua dok ada. Tak paaa, malam ni Kakak sampai dulu. Nanti mama tunggu Shila dengan Kown hari Isnin...."

Konklusinya, bonda dan bapak mertua saya tatawu pon anak hensem dia dan menantu chomel dia nak balik malam nih. *Bajet nak sepraissss kan time sahur.

Dan ini lah satu-satu nya waktu yang ShilaShower takkan maki orang atas jalan, walaupun jem berguling dekat highway. Sebab? Semua orang juga ingin pulang ke kampung dengan niat yang satu, Mari Berhari Raya... *Peringatan: Sile dapatkan Smart Tag. Ia sungguh lah berguna di kala jem berjela berkilometer. :)

*Balek kampongggg, balek kamponggggg~!! Destinasi R&R wajib berenti: Tapah. Pasal dok teringin nak makan Fish Ball Soup kat situuuu. Slurpppp~~

*Agenda wajib kat Kedah: Cuci kereta 3 hengget!

To my dearie readers and fellow bloggers,

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin. Salah silap, kata2 especially, harap dimaafkan. :)

Regards,
Kown's & Co.


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs