Decision is Made

Maka dengan ini....

Saya afundi Persona S.E.

Muktamad. Hopefully~~~

Maybank tepon tadi, "Puan, loan telah lulus and bla bla bla blaaaa"

Belum sempat pun dia abes cakap, I kata, "Kalau nak tukar keta boleh? Loan kurangkan lagi?"

Having said so, she replied, "Ok boleh no problem. Tapi puan kena tulis surat to Maybank menyatakan Puan nak tukar dealer kereta from Honda to Proton. And Proton akan hantar invoice pada bank lepas tu. Tapi puan, value kereta Proton and Perodua memang jatuh lepas setahun, nearly 20k. Memang tak boleh jual. Kalau Honda value masih tinggi and puan still boleh jual lepas setahun."

Haaaaaaaa sajeeee laaa kan nak promote Honda tuuu. Focus focus. I memang tak plan nak jual kereta itu, saya akan pakai reban.

Tanya tuan badan yang nak bayar that monthly installment, dia jawab, "Abang mana-mana pon okeyhhh"

Fine. Thank you. That is so tak membantu.

Sebagai Akauntan Tak Bertauliah dalam rumahtangga (tak lama lagi kena buang membership kelab genies), saya dengan ini decide:

Amik Persona S.E lah.

For that extra amount that I need to fork out for Honda, I can at least invest in our baby education fund. Or possibly my future LV.

Terime kasih daun keladi pada kata-kata hikmat kamu semua. Saya amat menghargainya. I heart you guys~!

Mahu membawa diri nak crap on this letter to bank for changing the loan amount. Tata~~

Tapi tah bile tahun lah nak dapat kerata tu kan. Kalau Honda, weekend ni dah bleh amik. Aiyayayaya~~


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs