Tahukah anda...wahai suami??

I have a little something to share in here. An email that I received from friend this morning. =)

Tahukah kau wahai suami dan bakal suami? Laki bini ini asalnya 2 individu asing yang saling tidak mengenali. Atas takdir tuhan dipertemukan dan aqad nikah telah menyatukan kita.

TAPI.......tahukah kau apa yang isterimu selalu lakukan untukmu,dan fikirlah sejenak apa pula yang kau berikan untuknya.....

KALA kau tiada duit, bukankah magic David Copperfield bila tiba2 kau buka wallet ada duit pulak di dalamnya? Tahukah kau yang isterimu sentiasa curi2 membuka wallet untuk mengecek "Ada duitkah suamiku?"

TAPI bila kau ada duit, wah! wah! kau siap boleh tanya lagi bini kau "Ada duit ke?" sedangkan itukan kewajipan kau untuk memberinya nafkah kan?

Tahukah kau wahai suami, tiap2 malam isterimu akan terbangun dari tidurnya dan perkara pertama yang diingat ialah suaminya, lantas terus si isteri menjenguk suaminya di sebelah, di kucup dahi suaminya, diusap rambutnya, penuh kasih sayang dan belas kasihan.

TAPI yang kau berinya hanyalah dengkuran kadang2 siap kentut lagi..Cissss!!

Tahukah kau wahai suami, kalau kau balik lewat malam sampai jam 4-5 pagi atas alasan kerja atau kau suka2 nak lepak ngan kawan2, bini kau yang dirumah tu tak lena tidur, selagi kau tak balik selagi tulah mata tak leh pejam.

TAPI yang kau tahu bersembang aje sampai pagi, langsung tak ingat bini, dahlah balik lambat esoknya selagi tak masuk Zohor tak reti2 nak bangun, dah bangun tahu nak makan aje...

Tahu tak kau wahai suami, setiap kali isteri mu menggosok bajumu apa yang sentiasa terlintas di fikirannya ialah "Handsome tak laki aku bila pakai baju ni?"

Tapi kau bila dah hansome sikit mula hidung tinggi nak mengorat lagi...

Tahu tak kau wahai suami, isteri tu tak mintak banyak, cuma pujilah dia sekali-sekala, peluklah dia setiap pagi dan malam sebelum tidur, peluk yang setakat pelukan sayang sahaja..bukan dengan harapan dapat "apa-apa", hadiahkanlah dia sekali-sekala walaupun setakat coklat sekeping, picitlah bahunya sekali-sekala dan kalau nak tidur tu, selimutkanlah dia, sebab sebenarnya, bini tu selagi laki dia tak lelap mata dia hanya tidur2 ayam sahaja...

INI YANG BEST NI

Satu lagi, suami, kalau korang nak tahu, sebaik sahaja saksi kata SAH!!!! Tuhan telah kurniakan 6, 7, 8 sensor kat isteri sebab itulah dia orang tahu korang buat apa kat belakang dia, tak yah guna spy...dia orang musti tahu punya....

Hargailah bini dan bakal bini korang, sebagaimana korang hargai kereta korang, PS2 korang dan lain-lain.

So, how true is that? Hehehehe.....

And,

Congratulations Tina and Rini for your newborn prince~! Bestnyaaaa okeh bila yang dinanti telah tibe.

Anak owh anak, bile kamu mahu keluar? Kadang-kadang terdetik jugak, kalau takmo tunggu April pon tak ape lah. Hihihihihi. Tapi tu lah, Kown tak bagi. Tiap-tiap malam dia cakap dengan baby, "Please keluar dalam belas-belas haribulan April..." Not earlier nor later.

Mungkin yang sebenarnya, I yang takut berat hit 90kgs~! =P

Mr.Braxton masih belum datang menjenguk, anak kecil ini dok ligat joget-joget dalam perut. As of last Thursday punya check-up, baby sudah berat dalam 2.75kg. So, you'll be a 3kilos baby nanti sayang... =)

Chop, belly button tu akan pop out kah nanti? I hope tak? Coz mine currently tak and I wish dia tak, macam lawak nanti Kown kompem gelak guling-guling kat I tawu...

Lambatnyaaaa Aprilll...

36 weeks and counting,
Shila


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs