Terime Kaseh, I Leviu All Lah~!

Setinggi-tinggi penghargaan pada comment2 kamu semua untuk entri semalam.

Sebab?

Kamu semua telah berjaya membuat jiwe-raga hasben ai bergegar saspen that we are running out of time. And yet there are so many things under the sun that need to be settled.

Mungkin dia baru terperasan bahawa kandungan bininya yang kini di panggil Mama Bear telah melewati minggu ke tiga puluh lima. Owh yeah, I am now a step closer of becoming Mama Bear. Macam bear kenyang, jalan senget-senget terhoyong-hayang sebab heavy duty kat perot itu. Fine, tak kisah pun yer suami. But please get ready, that in two months time, I am surely going to whack your pocket for my episode-memuatkan-diri-untuk-Levis-saiz-29. Thank you.

So, lantas baru tersedar yang isteri ini boleh aje nak terberanak bila-bila masa, I mean 35 weeks adalah possible kan?, baru suami itu mahu ber-siriyes memilih nama anakanda kami. Well, I've been bugging him for hundred of times already for that matter and the only name that I got from him: Nalmanjuron. That is the ugliest name ever on earth okeh. Besides meaningless jugak. Sebab combination of his best friend sampai mati - azNAL, norMAN, miJU, veRON.

But not anymore now. Last night, he was busy flipping through pages of Nama-Nama Islam in the books as well as browsing and googling for meaning of names chosen. And I'm glad that he finally shortlisted the names into three. From ten. or more.

But being Mat Kown. Sebab nama dia Kown kan. You know what he did to finalise the name to the ultimate one and only?

He sent sms to all his besfren-sampai-mati and asked them to AFUNDI which name is the best.

SAYA SANGAT STRESS. Nama anak pun nak Afundi kah? Suruh ustaz2 pilih adalah seribu kali lebih baik dari Afundi okeh abang sayang?

Malangnya, undi menjadi seri. Hahahhahaha. Padan muka. Membazir sms aje ok.

Dan mungkin kerna tidak dapat membuat keputusan, lalu dia berkata: "Ok lah, Shila pilih. Sebab Shila yang penat pregnant and everything."

Owh, syukur ke hadrat Ilahi, akhirnya anak ini akan mempunyai nama yang baik. But will consult both parents and ustaz2 for finalization. So, we are done with the name part all in one night and will do the washing and packing very soon. Kames dan Jumaat saya chuti. =)

Terima kaseh again kerana menggempakkan suami saya semalam. Or maybe dia saspen sebab ex-girlfriend of him telah tibe-tibe bersalin at 33 weeks. And baby is in NICU. And Kown sangat takot akan perkara-perkara sebegitu.


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs