Budget on Manpower Portion

Dalam mereka menyiapkan business plan division, saya pun mendapat email ini:

Dear Colleagues,

Really appreciate your soonest feedback before end of today to provide me the following info since I’ll be completing the budget on manpower portion for your division.

"Expected no. of staff/wives going for maternity in 2010,2011 and 2012"


Isk. Apa nak jawab neh?

Berapa nak bubuh neh?

Belum buat perancangan tetap lagi neh.

2010? Tak lah kot.

2011? Belum plan.

2012. MUNGKIN? Sebab Adam dah 2 tahun.

Tapi saya tak bagi feedback saying "bajet saya 1 satu je".

Saya replied,

"One new addition. Provided tidak berlaku sebarang eksiden dalam tempoh itu."

Agagaggagaga. OK tak? Ada disclaimer siap2. Wa tak makan tak pakai apa maaa, kena bagi disclaimer lah.

Family planning pun orang tanya rupanya bila nak buat business plan nih. Budget kan. Semua perlu diambil kira.

Tapi bos saya kata, "Kalau tambah bini, nak kira macam mana pulak?"

Pi kira dengan Madam Pertama dulu lah kot. Kalau lepas, nyawa panjang, baru masuk bajet bini nombot dua. =P


Status: Baru lepas gelak sorang2 baca blog Mat Kown. Haihh, Mat Kown, Mat Kown.


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs