Dulu dan sekarang...

Dulu, semua nak western saja. Pagi-pagi buta dah cari Subway. Lunch dinner nak western aja. For the first few months, boleh di kira nak membawa ke botak jugak Ayahnya. Kejap-kejap Chilis, kejap-kejap Nandos, kejap-kejap TGIF, kejap-kejap San Fran Steak, kejap-kejap DOME, tu tak masuk dessert PHOP, Baskin Robbins dan lain-lain. Kire omputih habis lah. Nasi? Apa itu nasi?? Hanya ambil nasi when I reached 6 months kot, itu pun not on constantly basis dan hanya small portion which is enough for the baby.

Sekarang??

Wohh!!

Tak makan nasi boleh membawa kepada nak pengsan.

Tak makan nasi tak boleh tidok.

Tak makan nasi minda tak boleh bekerja.

Tak makan nasi tak boleh belog. Ok, tak. Ini tipu.

Tak makan nasi ibarat tak sempurna hidup untuk hari itu.

Nasi pulak, nak kampung style aja. Kejap-kejap nak nasi lauk ulam-ulam dengan sambal belacan. Kejap-kejap nak makan ikan dengan budu.

Anak melayu tulen nih. Unlike Abang yang ala-ala Mat Saleh wannabe. =P

Okels, gtg. Mahu bergerak-gerak khas ke Penang dan Aloq Staq! *Nasi kandar satu!*

And thank you Abang Bam Bam for behaving very well. Adam anak soleh and I'm glad he doesn't throw tantrums. For all his 10 months of life, I can see that Adam is a man with system and he follows routine accordingly. Sleeping time, meal time, play time and bath time, semua mengikut waktu. Syukur sangat that he's not the type who wakes up during wee hours and stay awake until Subuh. Pukul 8pm bedtime, pukul 6am esok lah baru dia bangun. And I think that makes him a baby during the day and he hardly and rarely cry or scream at the top of his lungs. Alhamdulillah. :)

*Once a month menangis melalak pun belum tentu. And this is what my FIL longing to hear. Tak pernah dengaq cucu dia menangis meraung. Kuikuikuikui*

If people ask me, what do I expect this time, my only answer will be this.

"Permudahkanlah sepertimana Allah permudahkan Adam Haris, from the moment I gave birth to him until to date. Infact, my pregnancy was a smooth one with no morning sickness and other major complications" =)


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs