Someone came to me and asked....

"Anak no.2 ni laki ke perempuan?"

And I happily replied, "Jeneral!"

"Owh laki lagi. Kalau perempuan kan best? Dapat sepasang yer dak?" in the same time flashing this kind of facial expression yang tak dapat I tafsirkan.

So there, I was stung by her statement.

What on earth that she thinks "anak-lelaki-lagi-sorang" tak best?

I tell you what, I am not ready for a daughter yet. I prefer to have boys and later close my factory with a girl *kalau ada rezeki girl lah*. Maksudnya, satu sahaja anak perempuan saya mahu. Huhuhuhuhu....Probably because I've grown up as the only daughter in the family and never in my life that I feel like having sisters. Hihiihihi.

Sebab I rasa membesarkan anak perempuan zaman sekarang adalah susah dan mencabar. Ada sedikit takut di situ. Selalu sahaja saya lihat remaja perempuan dekat rumah saya *dalam uniform sekolah* jalan-jalan ala dating dengan lelaki yang rasanya macam pekerja kilang kawasan berdekatan. I was like, "Come on, sekolah belum habis, apa yang that guy ada? Jauh lagi dik oiii nak tengok dunia nih" Yang berdating tepi lorong lepas skolah tak payah cerita lah kan?

Or yang malam-malam melepak bersama boyfriend di tempat karaoke, berkepit-kepit cium-cium sedangkan air muka paling tinggi saya boleh bagi is Tingkatan 3! Parents mereka tahu dak anak dara mereka di luar waktu malam begitu? *wahahaha, kantoi I pun pegi karaoke malam-malam, tapi takpe dengan suami, tak ikut nanti derhaka. ehehehhe*

Or melihat anak dara naik motor tonggek-tonggek dengan boifren di jalan raya. Semua itu adalah senario biasa di KL. While yang terlebih kaya-raya tu pulak, lagi tergedik aktivitinya. Sebab duit banyak. Tapi yeahh I know, tak semua remaja perempuan macam tu, tapi kebanyakan yang dilihat memang macam tuh, abes macam mana?? Aishhh...

Fikir-fikir, zaman sekolah menengah dulu, I nak mintak keluar dengan kawan pun tak lepas. Nak berboifren? Lupakan sahaja sebelum kena balun dengan ayahanda. Muahahahaha. Zaman tu I tengok saja kawan-kawan keluar naik bas pegi KL, pegi Bukit Bintang enjoy *sambil nak beli barang Body Gloves!* jeles betul! Tapi Shila? Paling jauh layak pergi, Kompleks Desa yang sekarang ni langsung dah tak ada kedai dalam tuh. Muahahahah.

So sebab itu lah saya adalah saspen dan risau nak besarkan anak perempuan. Sebab tu saya mahu 3-4 orang anak lelaki, nanti senang I suruh bala tentera jaga adik perempuan derang. Eekekekekkekeke.

Eyh tapikan, mungkin I patut risaukan Adam Haris dulu. Sebab tahap cheeky dia memang maximum bila jumpa baby girl, tapi pilih nak yang cerah and pakai skirt. Sapa ajaq niiiiiii???

P/S: I memang sangat alergik menengok mak ayah kalau biar anak perempuan, walaupun baru setahun main depan rumah pakai pampers aja. Tak ada baju, tak ada seluar. Haihhh, tau dak, orang zaman skarang banyak yang sakit otak? Baby girl baru setahun pun dia sapu aja kalau nafsu dah tak terkawal.





0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs