Kenape? Why? Why?

Disclaimer: Topik ini tidak merujuk kepada kami suami isteri. Cuma terfikir, kenapa realitinya begini.

.
.
.

Kenapa bila si isteri menjadi gemuk lalu tidak cantik dan gorjes bagai, banyak saja mata yang perasan, bersepah juga mulut yang mengata.

Tapi kalau si suami tu, membesarlah bagai juara dunia sumo pun, tak ada orang nak kisah? Takdak hal punya.

Or kalau pasangan yang perempuan kurang cantik berbanding lelaki nya yang handsome, confirm berbakul-bakul orang nak kata.

"Hish, laki dia hensem, tapi bini dia tak sesuai lah" Contoh okeh, contoh.

Even kalau perempuan macam Kim Kardashian sekalipun tapi laki macam full time pecah rumah, pun kena jugak. Still, perempuan yang kena kondem

"Tu amik laki tak hensem, mesti pasal duit banyak tuuuu."

Why it's always perempuan?? Why??

Seriously, I haven't encountered this before - "suami jaga badan sebab takut bini lari" Hahahaha. Not as yet. :P

P/S: Paling alergik bila ada jenis suami suka komplen penampilan bini, tapi fulus takmo keluarkan. Cakap saja pandai.

P/S/S: Naik semput nak tahan pakai PB ni, tapi mengenangkan suami yang belikan dulu, ku pakai jugak biar sampai kurus.

P/S/S/S: Kalau kurus dengan PB ni, siap ah, mak jual PB pulak. Hahahaha. Bak kata Azza, "nak cari duit bayar rumah yang serba berjuta dalam KL nih" Hihihihi. Kalau I kurus lah. Kwang kwang kwang. I am my own testimonial. :P


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs