Random Notes Berjela

  • Blog layout adalah buruk last few days sebab I lambat renew Photobucket subscription. Mahap. I tak suka upload picture guna blogspot, burok gambar tak cantik. Tapi kalau update from office, hentam lah sbb Photobucket adalah di block di sini. Tah hapa hapa.

  • Aiman sakit mata. Allergy kata doctor. Allergy to dust. Sah dapat from me.

  • Semalam I MC. Jugak kerana allergy. Abes gatai satu muka. Pbftttt!

  • Masa dekat Pantai semalam ada Pak Arab tu berkenan dengan Aiman. Bila dia tanya nama apa and I said "Aiman" terus dia "Masyaallah! Barakallah! Barakallah! My name is Aiman too" and he kissed on kepala masam Aiman banyak kali. I wrote on my Twitter, takpa amik berkat Aiman. Mana tau kot dia tokey minyak kat negara arab tu ka or jutawan mana ka. Haahahha. Plus, bini dia pun cantik and anak dia pun comey. :P

  • Budget for household expenses adalah RM4000. Habis sudah duit. Insurances, entertainment, groceries, diapers, formula, bills, cars dan tah apa apa yang lain. Shopping dah lama padam dari bajet. Nak letak RM50 beli kasut pun berfikir fikir tau. What to do, kata nak serba adil dan saksama untuk anak-anak. Dahulukan mereka dari perkara duniawi Mama depa. Dah dua tahun belanja cucuk Pneumococcal, Rotavirus, Chicken Pox, Hepatitis A, those optional jabs tak habis2. =___=" Nasib I dah cucuk IUD. Hahahahha, kalau tak mampuih. Tah tahun depan sambung lagi bayar for optional jabs.

  • Agaknya macam mana expenses orang yang ramai anak siap ada twins lagi? *pitam kalau nak kira*

  • Berat Adam Haris and Aiman Haris sama ni 11kg, hadoiiii. Sama ada I dah over fed Aiman or under fed Adam. +___+

  • Aiman officially can sit on his own yesterday. Crawling? Tak berapa lagi, sama macam Adam dulu. Berdiri and cruising along the furniture adalah pantas. Jugak sama macam Adam. Takdak hal lah, buat la kot mana pun janji Aiman tak menjerit-jerit macam dulu.

  • Sudah tengok Nur Kasih the Movie. Biasa je lah kot. I bagi 3.75/5.00. Plus Remy macam tak best macam dalam drama. Tapi tak kisah lah, dapat tickets free sekali dengan Fizz Fairuz okeh. Ko ada? :P

  • Video review on Clinique Repairware Laser Focus serum belum buat.

  • Review Strocho Pie pun belum buat.

  • Advert untuk kawan pasai Heat Transfer Machine pun belum.

  • And few other reviews pending.

  • Minggu depan cuti, nak pi jalan-jalan. Tapi Mat Kown tak ikut, so sikit kurang fun di situ. Sebab tak boleh amik gambar keluarga, mana tau esok esok masuk majalah, caption dia, "Datin Shilashower bersama keluarga ketika bercuti ke luar negara." Background belakang Rumah Shrek. Singapore je tapi oversea kan tuhhhh.

  • Adam sangat excited nak naik airplane this Saturday. Apa nak buat, he has no memory on flying with Qatar masa pi Frankfurt dulu, sampai nak kebas pungkoq duk dalam flight lama lama. Agaknya dia rasa dia belum pernah naik airplane kot. ~__~

  • Kawan baik dah datang hari ini. Ngam ngam Aiman 9 bulan.

  • Happy 9 mos birthday Aiman Haris. Diraikan dengan aktiviti duduk sendiri oleh Si Debab Kesayangan.

  • Last but not least, today is our 3rd anniversary but I am in no mood for anything. Hmphhh. But 3 years marriage and 2 kids, not bad lah kan progress? Hekhekhek. Dah la Mat Kown tak wish on time semalam, sebab katanya tertidoq kat office tunggu contractor buat finishing renovation works. Lambat gila ofis tu nak siap. -___-"

  • Kad kawen dah 3 tahun tak pi amik. Agaknya dah kena trash kat Pejabat Agama. Takpa lah, kalau agak kena cekup, I bukak FB dekat iPhone suruh JAIS tengok gambaq kami masa nikah ngan reception. Hakhakhak!


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs