Aiman's Street - Party Printables

Ok, ok. I am so going to merajinkan diri and update every bit on Aiman's 1st birthday party preparation now. Tapi kalau panjang sangat, eheh, kita sambung part seterusnya. As what I usually do *ok, as if selalu sangat party-party lah kan*, I akan:
[1] Set date.
Ini kena tengok semua orang punya availability especially my kid's Very Important Persons punya schedule.

[2] Book venue.
Usually dah survey before setting the date pun sebab budget kena tengok jugak kan.

[3] Choose party theme.
Of course pilih apa yang my son minat at that very point of time lah, sebab kalau tak minat, nanti dia tak faham and surely dia tak excited lah kan?

[4] Order party printables.
Sebelum ni, I order dekat Etsy.com, but not anymore now. Malaysia has got its own talented designer which to me is the best designer I ever met. I tell you ah, my request list memang sungguh panjang berjela but Lisha tetap lah dapat cater satu persatu request I dengan jayanya. Jadi silah order dekat MadebyLisha :)

Price wise, pada I sangat reasonable. Kalau I customize dekat Etsy, that surely going to cost me around USD30 minimum, which dekat RM100 lah. Dengan Lisha, price also about the same, even got few FOC stuff. Heheheh. Tapi lepas tu I ada buat additional designs lagi, so total lebih la dari RM100 kan, hehehe.

But trust me, I rasa you susah nak jumpa orang lain dekat Malaysia yang nak buat commission work like this. They usually amik order only if you nak print sekali, kalau softcopy jer I belum jumpa so far. Eyh cop, ada, tapi dia nak RM300++ utk total items tak sampai 10 pun. -_______-"

So, nak tahu apa yang ShilaShower super cerewet ni dah order from Lisha? Nah, tengok dekat bawah, mungkin boleh jadi reference untuk ibu-ibu yang asyik terfikir, "nak order printables apa?" :)

1. Invitation Card
2. Cupcake Toppers 2" - 8 designs (Aiman, Happy Birthday, 1, 5 Sesame Street Characters)
3. Character Circles 4" - 8 designs (same design as above)
4. Character Circles 8" - 4 design (Aiman is 1, 3 Sesame Street Characters)
5. Water Bottle Labels - 1 design
6. Napkin Label - 1 design
7. Placement Cards - 2 designs
8. Treat Bag Labels - 2 designs 
9. Party Hats - 2 designs
10. Happy Birthday Sign - 1 design
11. Directional Sign - 1 design
12. Welcome Sign - 1 design
13. Let’s Party sign - 1 design
14. Candy Bar Sign - 1 design
15. Photobooth Sign - 1 design
16. Sesame Street Road Sign
17. Big Triangle Garland - 5 designs 
18. Small Triangle Garland - 5 designs
19. Straw and Treat Fags - 4 designs
20. Chocolate Bar Wrapper - 2 designs
21. Small Chocolate Wrapper - 4 designs
22. Birthday Banner (alphabet) "Happy Birthday Aiman Haris"
23. Placemat - 1 design ("Aiman is 2")
24. 4 Pattern Papers (polkadots, stripes & etc)
25. Characters Images - 6
26. T-Shirt - 4 designs
27. Wall Banner
28. Photo Booth Backdrop
29. A1 Signature Board
30. A1 Birthday Signage
31. Photo Booth Props - 6 designs

Tak boleh imagine apa benda-benda kat atas tu? Some of those macam dekat gambar-gambar di bawah. Tapi ada 2-3 items, dah print, dah gunting siap2 semua, sekali masa that day boleh terlupa satu envelope dekat rumah. 
-_______- So takde lah triangle garland yang I plan nak gantung dekat wall tu.



















Hasil akhir? Huahuahuahua, kamu tunggu entry seterusnya. Banyak sangat gambar, tak boleh lah nak letak semua dalam satu entry, heavy nak load nanti. :P


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs