Mothercare Year End Sale 2011

Hohoho! Saya sudah, anda bagaimana? :P

Walaupun niat asal nak memborong on the very first day of sale, tapi hajat tak kesampaian as Adam was admitted into Pantai Bangsar (again) due to high fever and lung infection. He is doing ok now, Doctor had to set up IV line for his antibiotic lah, sebab takmau makan ubatkan, nak buat macam mana -___- We have completed dia punya Pneumococcal jabs dulu, tapi entah, probably different virus kot, lupa pulak nak tanya doctor. Or maybe he has eczema, so cepat trigger batuk2 semua ni kot.

Nonetheless, misi shopping MC wajib diteruskan. So pagi tadi, as early as 10am I dah cabut lari pergi Mothercare flagship at Bangsar Shopping Centre, hehe. Adam dok main dekat ward dengan Ayah dia :P

Ulasan sale kali ini:

Barang masih banyak dekat MC BSC, sizes toddler pun masih banyak. Baju2 mostly bright colors and ceria, girls punya lagi lah kan gerdix nya.

And the fact that outlet BSC ni besar bukan main, lagi lah rambang mata jadinya. Sungguh!

ELC toys banyak from 30-50%, worth buying if you are looking for one. Or two or maybe basketful of toys. But I didnt buy any for my boys. They have more than enough birthday gifts which should last sampai setahun dua lagi.

Trust me, since 1st birthday Adam, ada nearly 30 boxes of toys I belum bukak bagi main. Haha! Kalau bukak pun, main sekejap jer tu, sepah jer lebih :P

Strollers and car seats I tak melilau sangat tengok, sebab tak masuk dalam list keperluan, hehe...But worth going to the one in BSC sebab banyak choices.

Hasil?

8 short pants, 8 shirts, 1 MAM bottle and 1 Thomas water bottle, paid less than RM150 for all that. Hehehe. Normal price total could easily hit RM600, tapi mostly baju I angkut yang 40%, and additional 10% for members (sampai esok 6th Nov), and guna MC vouchers which Aiman got as birthday presents, tu yang bayar sikit je hehe :P

Apa pun, Selamat Hari Raya Aidil Adha to all :) Walaupun bermalam raya dalam ward, esok pagi tetap kami nak pakai baju lip lap, posing ambil gambaq kat hospital lepas tu cabut lari pi raya. Sama ada pesakit balik rumah 2245 or 6070, tengok keadaan, hihi. Doctor said ok :)


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs