Edisi Lucu Adam Haris

Good morning people! 

Pagi-pagi Isnin ni kita kena ceria-ceria sikit, sebab minggu ini masih panjang, jadi elakkan memasuki emocore zone di permulaan minggu okies? On a brighter side, minggu depan cuti panjang, so mari berkerja rajin-rajin dengan harapan Jumaat akan pantas menjelma dan kita boleh cuti tung-tung-chiang selepas itu.

Ok, pagi ni I nak cerita tentang Adam Haris. 
Adam ni personaliti dia serius, maksudnya tak berapa nak merapu meraban tak tau hala. Tapi semenjak dua menjak vocab dia dah upgrade macam orang dewasa, dia punya loyar burok pun boleh tahan jugak. Can you imagine loyar burok budak umur 2 tahun setengah? -______-" 

So adalah satu pagi ni, Adam tengah main dengan kunci kereta Ayah sambil bawak buggy dia tu. Then Ayah datang and mintaklah kunci kereta tu kan.

Ayah: Adam, give back my car keys.
Adam: *Blur* 
Ayah: Adam, I said give back my car keys, pleaseee?
Adam: *took a minute to think thing through, as if he was giving a deep though onto something*
Ayah: Adam? 

You know what our son did? 

He didn't hand in the keys, BUT he raised his leg up and said, "Nah Ayah, KAKI"

ROTFL!

Ayah didn't get the keys but KAKI instead. 

Note to Ayah, next time nak cakap orang-putih dengan Adam, you have to speak with iPad accent. Car tu kena jadi caRRRRR macam omputih lidah terbelit gitu. Not car as in KA. 

Then there's another two loyar-burok-stories of him that happened to me last few days .

Story 1

Adam: *busy filling his backpack-pocket with coins*
Mama: Adam buat apa tuh?
Adam: Nak bawak duit, Adam nak main machine coins. (referring to coins operated kids ride)
Mama: Adam ada duit ker? Adam tak kerja, macam mana nak ada duit main machine coins?
Adam: Ni Adam kerja lah. Adam amik duit Mama dalam beg Mama. Kerja laaa ni...
Mama: -_______-"

Story 2

Lights out, its bedtime!

Adam: *Still wanted to play with his trucks* Mama bukak lah lampu. Adam nak main ni.
Mama: Nope. Dah pukul 11. Kena tidur. Esok kita sambung main.
Adam: Ala Mama bukak lah lampu. Trucks Adam ni belum sampai rumah diaaa.
Mama: Takpa, bawak trucks balik rumah dia.
Adam: Tak boleh, gelap. Trucks ni dia tak nampak traffic light. Macam mana nak tau lampu hijau ker, lampu merah ker, lampu kuning ker. Dia tak boleh jalan niiii. Macam mana dia nak  balik rumah diaaaa...
Mama: *macam-macamlah hang nih!*


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs