Review: SIY Berries Essence (Slimming Product)

Amboihhhh, ni nampak review slimming-slimming ni, mulalah laju semua nak tau apa kan? :P

Maka dengan itu, marilah lihat hasil yang saya perolehi setelah 10 hari menjalani ujikaji kurus mengurus ini. Eyh sekejap. Sebelum itu kena berterima kasih pada kawan saya, Syera, sebab sudi bagi satu box SIY ni untuk ShilaShower cuba-try-test, hehehe....

Masa mula-mula dapat box berries essence ni, I pun Google lah jugak info and testimonial pengguna lain kan, and most of them claimed yang berat badan boleh turun at least 3kg dalam masa 10 hari.

I was like?? Biar benar? Is it that efficient? It took me a year to move from 74 to 72 and I've been stuck at that number since then. Setahun, yang I dah feeling-feeling kurus Janipah Lopeh tu, I cuma hilang 2kg sahaja. Inches banyak cm hilang, from size 16 to 12 okeh, tapi berat tak hilang pulak. Kejadian masih misteri sehingga hari ini.

Not putting much hope on this product, I cuba saja lah. Siap bagitau my husband, if boleh hilang 500gram pun I dah gembira sangat. Hahaha...

Menu makan macam biasa, nothing is change. In fact, makan luar lagi sakan ada, sebab cuti panjangkan, asyik dok melilau merata ja :P Tapi foods bersantan memang I tak makan pun, sebab memang tu bukan kegemaran I, so agak membantu agaknya di situ. Minum air masak banyak-banyak, 3 liter sehari. Ini, hang diet ka, tak diet ka, air masak memang kena minum banyak-banyak, baru otak cergas bagai.

Rasa dia? Masam-masam manis masin semua ada. Hehehe. Sebab mix berries kot. Ada macam asam boi, ada macam prune, ada sikit macam lime jugak. Minum 1 pagi, 1 malam. Sekali sedut habis dah botol kecik tu.

Hasilnya?
Yang atas ni measurement BEFORE.

Weight: 72.0kg
BMI: 25.5 (overweight)
Body Fat: 30.1%
Water: 50.9%

Result AFTER.
Weight: 70.0kg
BMI: 24.8 (normal)
Body Fat: 29.1%
Water: 52.1%

Telah kurus sebanyak 2KG sekarang :) Haruslah amat gembira melampau. Walaupun perut tak flatten sangat, ada unsur-unsur tak firm di situ dan ini confirm perlu workout selepas digunakan secara berat mengandungkan anak-anak baka hantap-padu-solid. Aiman lagi lah, bersalin at 37 weeks berat 3.5kg. Kalau cukup 40weeks, harus dia keluaq 4kg jugak.
Lepas ni kena kerja keras lagi. Nak jogging macam tak cukup masa. Mungkin kena outing lebih dengan Aiman without stroller. Haaaaa, baru merasa peluh mercik! Aiman tu umpama fitness centre lah. Boleh buat cardio kejar dia lari, boleh bina muscle due to his weight, boleh uji mental jugak sekali sebab dia memang akan selalu menguji kesabaran diri. Eyh, serba macamlah boleh test dengan Aiman. Ujian daya tahan pekak telinga pun boleh :P
Jadinya, kalau ada sapa-sapa rasa nak mencuba this product, which to me sangatlah tak susah nak consume, macam jer macam kita minum essence lain, bolehlah contact my friend untuk maklumat selanjutnya.

Syairah 0132576478 - syairah.abdullah@gmail.com

Latest pics lepas hilang 2KG (tapi harap tak naik 2KG dengan sepantas kilat).

Yang bawah ni pulak gambar ngeri, setahun yang lepas. Hakhakhak! Saspen takut tak kurus wohhhh!


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs