Diari Diet ShilaShower - Ep.04

Maaf. I didn't update my blog last night. Super mak was super busy with Aiman and her diaper cake orders. :P Anyway, as promised here my menu for yesterday.

Tuesday - 31/01/2012

Early morning - 400ml water
Breakfast - 400 HL shake + 400ml tea mix + 400ml water
Snack - 1pc green apple
Lunch - Nasi & Tomyam + 400ml tea mix + 400ml water
Snack - Oats & Honey Bar + 400ml tea mix + 400ml water
Water - 400ml + 400ml
Dinner - 400 HL shake (add 1pc Oreo :P ) + 400ml tea mix + 400ml water

Total plain water: 2.8L
Total tea mix: 1.6L

Phewww, that's a lot of water. But don't worry as the total sum up perfectly to what my body requires.

My plan is still on track, kesungguhan nak kurus masih teguh, jika tidak masa kan saya angkut beg M&M ini ke office. Senang. Semua barang yang diperlukan I letak dalam satu beg, so be it dekat rumah atau dekat office, beg ini sajalah yang saya tuju bila nak cari air. :P Air pun dah sukat awal-awal, so tak perlu risau berapa banyak minum ker apa, janji by end of the day, semua settle. :)

Tapi semalam ada keinginan yang teramat nak makan chocolate. Dah 4 hari tak makan chocolate, rasa macam herghhhhhh!! tak tau nak cakap apa. Lagi teruk daripada perasaan tak makan nasi woh! So makan jugaklah, satu jek, yang ni ha. Hahahhaa. Kecik cinonet, cukup buat rasa kat lidah. Yang kalau dulu, dalam 10 minit boleh makan 5-6 biji, tapi now yang sebiji ini lah I makan slow-slow konon-konon menikmati rasa indahnya cokolat! :P
Finelah. Beauty is Pain.

Hari ini hari ke-5 and tak sangka saya boleh berdisiplan sampai begini. Tahap jiwa raga belum goyah demi Levi's 29. Kalau sebelum ni, gigih mana pun nak kurus, bila lalu depan Starbucks, terus program diet menjunam masuk lombong and itu jam jugak terus order Ice Vanilla Latte, with whipped cream siap nak extra syrup extra drizzle. :P

Harap by end of February, boleh la dapat berat 68, tak banyak pun nak hilang, tapi yang tak banyak tu lah yang paling tegar. -_______-"


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs