Diari Diet ShilaShower - Ep.11

Thursday - 23/02/2012

Early morning (6.00am-7.00am) - 250ml aloe vera mix + 250ml tea mix
Breakfast - (7.30am) - 300ml shake + 300ml plain water
In between (9.00am - 12.30pm) - 300ml tea mix + 500ml plain water
Lunch (1.00pm) - Nasi goreng cina + 500ml water
In between (2.00pm - 6.30pm) - 400ml tea mix + 400ml water + 400ml water + 1 green apple + 400ml water
Dinner till bedtime (7.00pm onwards) - 300ml shake + 800ml tea mix + 1000ml water

Total plain water: 3.75L
Total tea mix: 1.75L

Ok itu cerita menu semalam. 

So far now dah masuk minggu ke-4 I guna Herbalife products and sangatlah happy dengan hasilnya. 

I tau, RAMAI SANGAT yang tanya, "takkan breakfast and dinner shake jer?" and tak kurang juga yang bertanya "boleh berjaya kerr??"

YES, shakes for breakfast and dinner, as stated in the menu.

I takmau kata I dah success sebab I belum capai desire weight 65kg but I know I'm getting closer to that and I memang aim to continue sampai I dapat berat badan masa kahwin, 60kg ;) 

You know how long I was stucked dekat berat 73kg tu? Almost A YEAR. Despite of numerous attempts to kurus, still to no avail. Tak berjaya. But I did it with Herbalife. You know why?

Keywords ini apply untuk semua products. SEMUA. Hang pakai pi lah barang beribu ringgit macam mana pun, pi slimming centre mana pun, kalau tak berpegang pada DISIPLIN, KONSISTEN, SABAR and YAKIN, memang susah nak berjaya. So mesa setahun tu, walaupun I diet, I tak ada empat perkara di atas. Senang cakap, buat separuh jalan lah. And water consumption pun very minimal :P

Disiplin tu memang penting, sama macam konsisten. Kalau awal lagi dah takmau disiplin, memang tak dapek nak tolong. Kalau buat kerja on-off-on-off, macam mana body nak pick up all the good things? 

Dari hari pertama I mula guna Herbalife, I tinggalkan terus chocolates, ice cream, COFFEE and ICE. Ini memang rekod kebangsaan lah. And how I manage to do that? Sebab keinginan I nak kurus tu terlalu tinggi, so I told my self to stay focus. 

Sabar. Oh yes, saya sangat sabar, biar pun coach saya kata body fat% tak banyak reduce ka apa, saya tetap sabar. Ini body fats accumulated for God knows how long lah kan, bukan cerita setahun dua punya lemak, takkan nak expect sebulan dah kapoooofff?? I seorang yang realistik :)

Last but not least, yakin. I memang yakin yang satu hari I akan kurus jugak. For which my ultimate dream nak pakai balik jeans zaman anak dara tu. Yang itu memang dari dulu I tak pernah plan nak let go ke Garaga Sale, sebab itu antara pembakar semangat nak kurus balik hehehe :P

And I ulang cakap benda yang sama dekat my husband, for which dia dah 4 hari mulakan program diet macam I, hihihi...And that makes everything much easier and lively and semangat macam tu lah. Hampaaa tunggu nanti kami kurussss, haaa baru mau tauuu. Macam gambaq ohsem kat bawah ni. Haha!

Dan sekarang, officially, satu rumah dah minum shake. Termasuk Adam and Aiman. Sebab ini bukan produk kurus. Ini ialah FOOD which contains a whole lot healthy nutrition inside. :) So, NOW EVERYONE CAN DRINK. Hahah! Marah Pakcik Toni-ripoff tu nanti, hihi...
Akhir kata, siapa nak cuba Herbalife products or maybe ada nak tanya-tanya ker apa, boleh la email to shilashower@gmail.com =) Hehehe...sempat jer kan promo ^____^ 


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs