Diari Diet Episod Tertunda

Agagagga! Episod tertunda gitu. Menikmati cuti panjang hari tu dengan bersenang lenang di rumah, so nak pegang laptop adalah malas sikit. :P Then few days after, ramai pulak yang datang dok tanya "mana update diari diet ni?" Hahaha! Ramai rupanya peminat Diari Diet ShilaShower okeh? Ini macam kalu, Celebrity Fitness ker, Fitness First kena sponsor ShilaShower, baru sesuaiiii T____T Hihihi..Traffic mencanak naik semenjak dua menjak ada Diari Diet ni, kuikuikui!!

Ok. Ok. Tanpa membuang masa, mula-mula I nak listkan menu-menu tergendala dulu okies? Eyh but before that, untuk yang tanya progress berat, sesungguhnya berat masih di takuk lama. Dalam 70-71 kg la range selamat tuh, tapi I tak kisahlah and tak demotivated pun bila tengok scale tak improve because I'm giving myself a good 12 weeks untuk berubah. Sekarang baru 2 minggu maaaa...And most diet plan pun, tak kisahlah dekat buku ker, dekat Google ker, semua buat transformation plan yang 12 weeks period punya, jadi mari bersabar dulu. :)

Friday - 03/02/2012

*note kena delete from iPhone dengan Aiman* Sekian. But I eat healthily as usual, so tidak terbabas ke laut pun. :P Tapi yang I dapat ingat, lunch and minum petang on Friday as below.

Saturday - 04/02/2012

Early morning - 250ml water + 250ml water
Breakfast - 250ml shake + 250ml tea mix + 250ml water
Activity - Brisk Walking 2KM + Skipping (150 jumps)
Snack - 750ml water + 1 cup Quaker oat strawberry + 400ml tea mix
Lunch - Nasi putih + ikan pari bakar + 400ml tea mix + 250ml water
Activity - Kids. Park. Running :)
In between lunch & dinner - 500ml water + 400ml tea mix + 850ml water
Dinner - 300ml shake + 300ml water

Total plain water: 3.4L
Total tea mix: 1.45L







Sunday - 05/02/2012

Early morning - 250ml water + 250ml water + 400ml tea mix
Breakfast - 300ml shake + 400ml tea mix
Activity - Brisk Walking 2KM + 400ml tea mix + 400ml water
Snack - 400ml tea mix + 400ml water + 200ml zero fat yogurt drink
Lunch - Nandos Quarter Chicken + 400ml tea mix + 400ml water
In between - 400ml water + 400ml tea mix
Dinner - 300ml shake + 400ml water

Total plain water: 2.5L
Total tea mix: 2.4L

Monday - 06/02/2012

Early morning - 1000ml water 
Breakfast - 250ml tea mix + 250ml shake + 2tbsp oat
Activity - Brisk Walking 2KM
In between - 400ml tea mix + 750ml water
Lunch - Salmon Sandwich + Pasta seciput + 400ml tea mix + 750ml water
Tea time - Few bites of chocolate waffle :P + 400ml tea mix + 750ml water
Dinner - 250ml shakes + 500ml water

Total plain water: 3.75L
Total tea mix: 1.45L


Tuesday - 07/02/2012

Early morning - 250ml water + 250ml water + 250ml tea mix
Breakfast - 250ml shake + 1tbsp oat
In between - 250ml water + 400ml tea mix + 750ml water
Lunch - Baked Salmon + Veggies + Brown Rice
In between - 300ml tea mix + 400ml water
Tea time - 200ml apple + celery + strawberry juice
In between - 250ml tea mix + 1000ml water
Dinner - 250ml shake + 500ml water

Total plain water: 3.4L
Total tea mix: 1.2L

Wednesday - 08/02/2012

Kertas nota telah hilang. Ya ampunnn.

Thursday - 09/02/2012

Early morning - 250ml water + 250ml water + 250ml tea mix
Breakfast - 250ml shake + 2pcs strawberries
In between - 600ml water + 400ml tea
Snack - 1 green apple + 750ml water
Lunch - Nandos quater chicken + veggies
In between - 450ml water
Tea time - 600ml apple celery guava juice
In between - 800ml water + 700ml water
Dinner - 250ml tea mix + 250ml shake + 1tbsp oat flakes

Total plain water:
3.8L
Total tea mix: 0.9L

Phewwww!! Berpeluh nak type menu makan. 

Diari diet akan bersambung selepas ini. Sekarang nak makan dulu :P

Today. Weight 70KG. Apekahhhhhhh?? Pbftttt~!


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs