How I bancuh my Herbalife shake :)

Disebabkan ramai sungguh yang bertanya, macam mana cara nak bancuh Herbalife shake, maka dengan itu saya share cara saya lah yer. Cara yang guna blender. Kehkehkeh! Baru lah smooth feeling-feeling macam minum shake yang dok beli kat shopping mall :P

Ada jugak yang tanya, "pagi-pagi untuk breakfast pun bancuh guna blender jugak?" 

YES. Memang kena bangun awal, sebab nak bertukang kat dapur buat shake, hihihihi. But like I always said, hasil berbaloi-baloi. 

So here the how to :)

1. I guna 400ml chilled water. Boleh jugak guna low fat milk, soy milk, juices ka, ikut mana yang tekak sedap nak minum. Jangan bancuh dengan Coke or Pepsi sudehhhh. Nama pun nak healthy eating kan? ;) Masa mula-mula minum shake dulu, I guna soy milk, tapi bila tengok label, rasa sugar level boleh tahan jugak. So I switch to Dutch Lady low fat milk. Taste far better than soy milk. TETAPI, sebab I masuk weight loss challenge, so nak bagi calories count tu terkawal, I decided to bancuh dengan chilled water. Alhamdulillah, it was not that hard for me to acquire the taste. So sebab tu sampai sekarang I ok jer bancuh dengan chilled water. 


2. Combine 400ml chilled water dengan 3 flat scoops F1 with 1 flat scoop F3 whey protein. Tuang semua masuk blender and blend. Less than 10 seconds and I'm done.



3. Tuang masuk gelas and shake is ready to drink.


Ini kira resepi PALING BASIC lah, sebab hanya water and F1 and F3 only. Nothing else. 

Or kalau macam my husband, I akan buat shake tu dengan 200ml chilled water and 200ml low fat milk. Sebab dia suka ada susu gitu. 

Dan sebab namanya F1 shake ialah FOOD, maka at all time you boleh ja suka hati nak buat resepi sendiri. I pernah makan CEKODOK with F3 whey protein okeh. Tapi ini makan dekat Nutricity Club tu lah, kalau nak beli tepi jalan memang tadak nak juai aihhh. ^_____^ And you know what? F1 shake ni, kalau satu hari kita nak minum bagi habis satu canister tu pun boleh, no problem, silakan. Lulus mega dosage. Hehe....


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs