Adik beradik, anak beranak, lose weight shape up with Herbalife :)

Anak beranak i'olls ler, sapa lagi. Cuma satu ja yang kalau tak monitor dia terbabas landasan. Mat Kown. Suami i'olls. Kata bisnes, orang ajak makan, dia makan. Tak makan kerja tak jalan. -_______-" Herghhh, jangan naik balik dekat angka 100kg tu sudah. He was 1kg away from 100kilo, duluuuuu. 

Tapi takpa. Nanti Cikgu Shila back in action! Sebab family kita orang ada 3-4 kenduri (BIG EVENTS here!) start bulan November sampai la Aug-Sept 2013. Mesti lah nak pakai baju vogue, peplum tak peplum bagai semua, jadi everything must be in shape. Perfect shape, sebab kalau bulat pun shape jugak. Hehe. 

I know, sebenarnya dah lama tak cerita pasai Herbalife. Ramai jugak yang tanya, dah berhenti ka?

Of course NOT. Tapi I dah tak replace meals lagi. I dah dapat berat idaman, tho not ideal weight 56 sebab at my body shape now, I rasa dah sesuai untuk taraf mak budak. Kalau 56 tu, nanti kena kikis aset sana sini, husband i'olls tak bagi lerrrr. Hehehe. 

Tapi kadang-kadang I amik shake untuk breakfast. Sebab daripada skip breakfast entirely, lagi tak bagus. Bahaya, not good for body. So sebab Herbalife ni ialah makanan bernutrisi, so I minum waktu pagi. Highest absorption rate, dengan harapan dapat sepenuh manfaat shake itu. Tea mix takdak masalah nak consume, itu anytime boleh minum.

If ada suara yang berkata, "alah, berhenti Herbalife, berat naik mencanak!" I rasa itu mungkin silap sendiri, bukan silap produk. I stop replace meals dah lebih 4 bulan, I makan lunch and dinner as usual tapi amalan pemakanan lebih baik dari dulu. I makan nasi, tak pernah stop pun. Tapi makan sekadar apa yang badan perlu, bukan apa yang nafsu mahu. Weight maintain, 60-61, tak ada masalah :) My height 169cm, kalau ada yang mahu tahu, hehe...

Apa pun, hari ni, sementara teringat, I nak share progress anak-anak sedara kita yang sangat wonderful, luar biasa semuanya, sebab gigih lose weight dengan Herbalife. Yang ohsem tu sebab depa rajin pi gym jugak. Orang rajin, orang sabar, hasil mestilah lumayan kan? Masalahnya, tak semua orang mampu nak sabar tengok hasil. Apa nak buat, Herbalife bukan ubat kurus. It works slowly, safely but surely. Nak dengan tidak sahaja :)




Mereka yang telah hilang lebih 20kg dalam average 5-6 bulan. Sila tepuk tangan sekarang. Cikgu Shila pun mampu setakat 15kg. Hehehe. Tapi I tak payah dah kot, sebab Adam cakap Mama dah cantik. So ok, I ikut cakap Adam Haris. Hehehe...


0 comments:







Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs