Herbalife & Puasa

Ok, ini soalan feveret pengguna Herbalife sekarang. "Kalau puasa, macam mana nak consume Herbalife?" -- sebab sekarang season ganti puasa giteww hehehehe so ini jadi soalan berjemaah :P

So saya share table dari Herbalife Corporate ni ok. Supaya tidak la saya memberi ajaran sesat haha.



Mungkin ada yang akan mengeluh, "alamak, kena bukak puasa dengan shake jugak ker?". Takpa, faham sebab bila kita dah seharian lapar, tiba time makan, nafsu tu dah membuak-buak. Perasan teringin tu serba macam-macam. Tapi ingat, sedap dia tu sekejap sangat, habes mengketedarah pun setengah jam? Selebihnya nanti rasa full, senak dan MENYESAL. Hahaha. Serious tak tipu :P (pengalaman sebenar).

So logiknya kalau kita mampu kontrol diri untuk berbuka dengan shake and tea mix, at least separuh kapasiti perut tu dah terisi. Then kita pi solat semua, bila time kita nak makan takdak la kita akan terbabas makan. And perasaan nak makan pun lebih tenang sebab dah settle solat maghrib. Tak gitu?

Tapi kalau ada hari yang nak berbuka di luar, buffet semua tu, pandai-pandai lah kawal diri. Kalau pun tak berbuka dengan shake, tea mix jangan tinggal. Sirap bandung tu buat-buat tak nampak je lah hehehee...

Pada yang nak beli stock untuk bulan Ramadhan, boleh la order sekarang. Sempat lah barang tu sampai kan? :) Available packs kalau nak refer boleh pergi SINI

For further info, boleh email shilashower@gmail.com or whatsapp me at 0196097695. Thanks.


2 comments:








Maria Firdz

said...

Mmg sedap shake F1... Hmm..





Siti Fatimah

said...

Hi shila,

last year my 1st try puasa with HL it works tahan for me insya allah this year I will practise the same too... :)




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs