Just a random Monday babble.

Yuhuuuu!

Blog ni nampaknya macam dah nak dipinggirkan, kesian dia. Apatah yang tuan dia sebok sangat sampai tak sempat nak update barang secebis dua. :P Kadang-kadang tu cerita dia banyak, macam-macam sangat tapi sebagai seorang yang kononnya perfectionist, tulis blog pun nak review sampai dua ratos lima puluh kali sampai cukup puas hati nak publish. Nak tengok ayat ok ke tidak, paragraph and font standardize ke tak, gambar edit tu lawa ke tidak, tapi I have to admit, masa untuk semua tu dah tak berapa nak ada.

Kita cubalah update jugak blog ni sebab taknak lah sampai jadi "The Land of the Abandoned" pulak. Kalaulah blogspot ni boleh bercakap, mesti dia curse Instagram tu cukup-cukup, hahahaha. Sebab banyak blog terabai sebab hidup lebih meriah di Instagram. Kalau cerita hari tu pasal Teh Ais, maka kita tulislah pasal Teh Ais ok? *for which hari tu daku seperti terkedu bila nak bayar teh ais dekat foodcourt office yang harga dia dah RM2* Like "wadehelllll". RM2 ok? Minyak baru naik 20sen tak sampai seminggu, teh ais tiba-tiba jadi RM2, bengang betul.

Ok, cerita tentang hari ni, hari Isnin. Bila hari Isnin, jalan memang jem sangat tahap tak reti nak explain. Tapi hadap jer lah, dah routine pun, sampai rasa tak sempurna pulak hidup dalam KL kalau tak jem. Macam tak meriah, macam ada kurang pulak nanti haha. So dah sejam mengadap jem dari Batu Caves ke Bangsar, sampai je Menara TM, OH-EM-GEE did I just throw my kepala hotak or what, laptop bag tertinggal dekat rumah!

Like, dugaan apakah ini oh Tuhannnn. Adalah tu Allah nak bayar cash ke apa kan. Yeah, I left my laptop bag at home di pagi Isnin yang mulia ini. And all the important reports yang kena siapkan ada dalam tu. What options do I have pun, terpaksalah redah balik rumah semula nak ambil laptop. So basically I spent about 3 hours dalam kereta, dalam traffic jam, atas jalan hari ni. Ok, if plus the journey balik rumah that will be 4 JAM ok?

-_____________-"

Tapi takpa, kita keep calm. Sekarang ni saya lebih banyak bertenang dan kontrol emosi gitu. Kalau zaman muda mudi dulu, jadi macam ni, mau sampai petang haku sakit jiwa. Emo. But come to think of it, apakah berbaloi kita stress tambah kedut kat muka untuk perkara tak berapa penting cam tu? Of course not. So redha je lah. On the way balik office, singgah Desa Parkcity tapau Coffee Bean's Vanilla Latte, hahahha terus hati tenang.

So itulah cerita hari Isnin beta, hahaaaha. Ok sumpah memang tak reti nak buat blog entri yang melaporkan segala jenis aktiviti harian apatah lagi membuat laporan menu makan dan bla bla bla. Tapi that kind of interesting also, dari takde topik teruk kau membebel 250 patah perkataan :P

Oh, hati terus sejuk sampai petang sebab bila sampai office tengok ada parcel DHL ada atas meja. Mihmihmihmih. Canvas bag yang dibeli taktau atas motif apa, ada atas meja. Besar pulak tu, ingat halus je. T_____T Oh beli sebab masa tu Marc Jacobs sale heheehe. Itulah bahaya online shopping ni, pantang nampak tulis SALE, FREE SHIPPING terus gatal je nak beli, tapi belum tentu perlu. Kofkofkofkof!! (ok Manager saya nak beli bag tu, ehehehhe so kira tak membazir lah)


Oklah, esok sambung lagi karangan harian. Yang penting malam ni nak kena letak post-it-note dekat bell pintu rumah, tulis situ "JANGAN LUPA LAPTOP BAG ANDA". So every morning akan nampak dan tidak akan berulang lagi kejadian macam pagi tadi. Membuang masa di tengah jalan di pagi Isnin is no naissss ok?





4 comments:








shera

said...

OMG shila...I'm totatlly like you..nak update blog sikit pun nak check segala huruf besar, ayat betul tak ejaan. titik, space....kata nama, kena huruf besar..and all...sooooo time consuming kan!!!

hahahahahahaha

P/s: one of the reason i love to read ur blog...because everything is in order..:) sangat penting ok!!!





Nadiah Az 0192757510

said...

Dah ada fb ni mmg jarang dah update blog. Tapi aku p buat blog lagi satu untuk bisnes Shaklee ku. nak mintak exchange link aci tak? haha.. -aku, nad-





dzu hisham

said...

Zaman blogging dah diambil alih oleh Social Network.. Tsk.. Tsk.. Rindu, nak berbloghop seperti dolu2..

www.momsavenue.blogspot.com





Sheila Salim

said...

Assalamualaikum kak, i love your blog. ayat-ayat yang akak guna semua cool and sempoi. senang nak baca dan paham. keep updating sis. hehee plus boleh usha2 muka Adam& Aiman. kotlah terkenan wajah hensem, keluar baby sheila muka comel cam diorang. alhamdullilah. syukur :)




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs