Black Friday Sale!

Bahahahha, bunyi macam black metal sangat la kan. Black Friday Sale, well because black commonly associated with black metal and ajaran sesat segala T____T Jangan risau, tiada kena mengena dengan semua itu please. It just a beginning of Christmas shopping season. Lebih kurang permulaan sale hujung tahun la senang cerita. Amareka panggil Black Friday Sale, itu saje. 

Ok fine, tak penting semua tu. Yang penting ialah peluang nak beli baju budak-budak at super-duper-huge-discount! Ok, that's the most important thing of all. Baju budak-budak je yang I suka beli, baju mak budak tengok keadaan lah, baju bapak budak lagi tak pernah beli hahaha, itu kena beli dekat Malaysia sebab wajib ukur di badan.  

Ada orang dia tak kisah pun on buying discounted items online, tapi ohhh ohhh ohhh, mungkin sebab tak tahan nak tunggu 3-4 minggu untuk dapat barang-barang tu, tapi I sangat kira. Sebab I suka beli banyak hahahahhaha, so by buying things online, I can save a lot berbanding nak beli dekat boutique dalam Malaysia -- yang design kasut, seluar, baju budak adalah tak cool. Kalau ada yang cool design, takde size pulak. Kalau ada size pun, harga normal takde discount, tak best hahahaha. So basically, I can save a lot buying online even though I have to pay for shipping plus tax costs. Campur tolak darab bahagi, still murah jugak and puas hati heheh :P





So now dah start shopping season dekat US, I mula lah rambang mata tengok baju budak-budak online. My favorite online stores are Carter's, Osh Kosh, Gap, Old Navy and Crazy 8. Children Place and Gymboree lawa-lawa jugak, tapi for girls la, boys punya tak berapa sangat kot. Itu ikut taste I la, sebab citarasa orang lain-lain kan. 




Dulu I pernah amik order untuk belikan Old Navy, ramai jugak orang order sebab masa tu ada good sale. So this week tengok Carter's and Osh Kosh ada pre Black Friday sale. Apalagi, terus lah open slot untuk amik order mak-mak yang berkenan baju nun jauh di Amareka sana. Tapi I bukak order 48 jam saja hahahahhah sebab terlampau banyak sampai sendiri naik pening nak sort order. So siapa tak dapat join tu, maybe next time. 

Tapi jangan risau, maybe esok lusa I nak open for Gap and Old Navy pulak, so tungguuuuu. Bukan tunggu I, tunggu Old Navy web tu up kan sale dia. Sebab selalu t-shirts budak dia dalam 3-4 dollar saje ok. Kalau nasib baik, tshirt 2 dollar pun hado hahahha. Tak kisah la 2 dollar pun, janji lawa, pakai smart :P

Yang penting sekarang nak tunggu parcels ni semua sampai next week. Excited! (yang ni order bulan lepas punya hehehehe) :P



7 comments:








bea

said...

just nk tnya on average shipping cost to malaysia brape?





Ria

said...

salam..berminat nk order dgn akak la..nk shopping online obersi xpandai katekan..last 2 weeks ade email akak tp no reply..takut masuk spam je..huhu..agak2 kalu tshirt yg usd5 tu bile include shipping bpe ye..tq





Love Razila

said...

Adoi...nyopping pula le lepas ni...macam tau2 je baru dapat BONUS =)
Baik...nak terjah jugak...Heww terbayang2 duit ku melayang. HAHHAHA. Thanks for sharing.





amirah

said...

mcm interested je...pls update ya..





Suffi Izzara

said...

hai..
camne nak beli kat ctu ye?
ade ke hantar ke malaysia?
leh guide x?

tq..





Reyha

said...

kak shila.. mcm dah ada sale je kat old navy ni. nanti klu akak bukak order, nak jugak tau..ishh geram tol la tgk baju budak nih. tension i!!





Sheila Salim

said...

Assalamualaikum kak. best gila. mesti excited dapat parcel kan. kita bakal nak jadi mak-mak, pun teruja sama nak buka online shop yang murah2 ni :)




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs