White Studio Photoshoot

Last week kita orang buat photoshoot dekat white studio, nama tempat tu Senjacolour Studio, Danau Kota, Setapak. Ceritanya, Nuffnang dah set hari tu photoshoot session for talent bloggers, unfortunately the date chosen by most bloggers tu hari biasa, hari kerja la senang cerita. Nak bertambah unfortunate, that time kita tengah busy buat console reports, makanya nak amik half day pun konfem kena reject, hahaha. So blog manager kata, "it's ok, just email your high reso photos with WHITE background".

Omomomommomo, mana lah nak cari white background yang elok kan? Yang bila snap photo tu nampak suci murni je kan? Yang lighting lawa je kan? So maknanya kena cari white studio la jugak. It so happens that Iza pun missed the photo session jugak because she was in Shanghai that time, so kita orang decide untuk share buat whitestudio photoshoot sama-sama.



Anyway, long story short, kita orang pun pilih Senjacolour Studio. Mainly sebab dia orang tengah buat promo RM200 for 2 hours, maximum of 10 people per session. Ok sangat yawww! Sebab the rest yang I email quote dalam RM150 per hour, with 5 ppl max per session. Or maybe sebab Senjacolour tengah ada promo, that's why murah hehehehe...

And sebab dah dapat 2 hours session tu, we might as well utilise it the best we can. So most of the shots sebenarnya gambar kids, gambar kami yang Nuffnang required tu sekejap je dah settle haha. But yeah, photographing toddlers is one challenging job because they move around all the time. So kena sabar lah and last sekali settle it off with candid shots jer :P


Masa mula-mula sampai tu, I suruh photographer shoot gambar Aiman dulu, sementara dia tengah fresh, perut kenyang, hati senang. And I think he knows how to strike a pose, naturally, quite well. But that was for the first 30 minutes lah, the moment he got thirsty and tired, that was it, bye-bye camera see you next time. Terus dia buat hal sendiri T____T




So here it goes, the outcome of the photoshoot session. Again, it was so difficult to capture all of them looking at the camera together and so hard to freeze them even for 1 minute pun hahaha. Sapa kerja dekat talent agency, jaga kids photoshoot, advert, show ke apa, memang la sangat bersabar ok. In our case, the eldest (Adam and Ayra) senang cooperate while the Adiks (Aiman and Raina), they decided to just do their "ada aku kisah??" faces hahahhaha. But it was fun nevertheless. 

Ok, siapa-siapa perlukan khidmat model kanak-kanak, boleh contact Manager Mummy :P Jk!














8 comments:








mama leen

said...

comel la depa semua.. boleh la u besan dengan iza..





Liza Yati

said...

Comelnya la Haris brother ni. Walau candid ttp comel. Wallah!





amirah

said...

nice! lovely!..cantikkk





♥mamaTisyaThaqif♥

said...

sweetnyaaaaa





Filla

said...

comellllll.. dah macam twinssss!!! nak ngorat anak auntie tak? eh tapi kalau Amaani tak yah lah.. hahahah.. kang bertumbuk plak ngan boipren..hahah





Love Razila

said...

Sweet sangat...emm xyah kan photografer, kite sendiri nak shoot pic dia ornag pon payah...alahai anak =)





Uni Aqilah

said...

cantiknye white photoshoot ni





Sheila Salim

said...

Assalamualaikum kak. comelnya gambar diorang. very happy punya muka. kids. so sweet :)




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs