Aroma Ikan Bakar, Jeram

This is my second time writing a post about Aroma Ikan Bakar, Jeram. The first one was here. In 2009 haha that was many years ago and Adam was not even one that time. Well, probably they just deserved another shout out for the good service received last week.

When I said good tu maknanya service meeting expectation tapi janganlah semua expect macam restaurant seafood price list beribu lemon tau? Meeting expectation as they can managed orders from probably more than hundred of tables at one time. Tunggu food pun tak lama sangat, cuma ok, ada cuma dia, omelette Aiman sampai sudah tak tiba dekat meja, hehehee. Tapi tak apa diampunkan, sebab lauk lain sedap.

Ni gambar kedai, buat panduan. Hehe. Direction I rasa now semua can waze dah.


We ordered this last week. Untuk 3 adults and 2 kids. Total bill RM210, about that, tak sampai pun. 1 siakap, 1 pari, 4 sotong gemok, udang tak ingat tapi banyak jugak and 4 ketam debab too. Puas hati makan, alhamdulillah....Mostly bakar. Sebab my mom said, nak makan style kedai Tomyam, boleh makan dekat kedai goreng-goreng siam kat rumah tu haha. So fine, reason accepted. And air asam and sos kicap untuk lauk yang bakar tu memang SEDAP GILER. Serious.




My favorite? Chili crab ni. Memang layan habis. :P


Yang ni gambar kanak-kanak upset. There thought we were going to a beach, like the one in Batu Feringghi. Unfortunately this was the view. Low tide. Haha. Alah, tapi muka super sentap ni sekejap je, lepas tu beli sword blinking lampu lip lap tu ok jer. Pandai depaaa ni meniaga bahan sampingan tepi kedai haha. Siap sedia la parents sekalian.


3 comments:








Love Razila

said...

Owh Kak, lamanya tak nampak update kat sini, last baca pasal pindah rumah pastu ada story sikit then berbulan xder update, dah ler no hp dulu terhilang sebab simcard rosak...nak tanya gak, ngape x update ape2 kat blog. Welcome back sis ^_^.

Miss your entry pasal review hotel. HEHEHE





Syahida

said...

wow, nampak sangat meveles menu2 iteww..
aroma ikan bakar, jeram --> must include in my jjcm wishlist
good sharing!





Rose Azadir

said...

Salam kenal, sedapnyer nampak crab tu hehehe....anyway saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...tq :)




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs