Melbourne Accommodation - Yellow Door House

Nahhhhhh, nahhhhhh amik entry paling dinanti. Hehehe. Cerita tentang rumah cantik yang kami sewa di Melbourne.


It all started from Google. Cari sana, cari sini, then short listed few properties akhirnya kami sepakat pilih Yellow Door House ni. I dah summarized-kan important info as below:

  • Owner's Email: jayne@buttercreative.com.au
  • Date: 6th May 2014 (check-in 2pm) - 11th May 2014 (check-out 6pm)
  • Total Cost: AUD$1760 + Security Deposit AUD$350 (refundable)
  • Total Pax: 6 Adults + 5 Kids
  • Location: Coburg (approximately 15 minutes to Melbourne CBD)

From this area, kalau tak ada kereta pun, still senang nak naik train or tram from Sydney Rd. And the most important thing is ada halal butchery and Asian grocery store nearby the place. 

Paling win ialah jalan kaki sampai Woolworths. Sejengkal dari rumah. *biasalah, I'ollz ni orang Malaysia yang jakun* haha. Memang best gila beli bahan masak dekat sini. :P Ada Coles jugak tapi tak masuk pun, sebab Woolies pun dah melaghakan.


4 bedrooms (with double bed each room) and 2 bathrooms. All beds are made up with soft fluffy cotton bedsheets, towels provided in each room and ada wooden cot as well. Basically rumah ni memang sesuai untuk family groups. High chair and toys sebakul penuh semua dia sediakan.







Open plan kitchen and well stocked with all the essentials. Oven, microwave, gas stove, fridge, dishwasher, rice cooker dan semualah periuk belanga and pinggan apa semua provided. Lengkap. Siap ada Nespresso coffee machine and pods lagi ok. Sambil masak sambil joget dekat dapur haaa gitu.






Living room tak besar sangat but in fair size to accommodate our group. Leather sofa, arm chairs, HD TV with FOXTEL Platinum package and yes, yang paling penting ada WIFI. Yang sangat laju speed dia. Hehe.







Outdoor kita orang tak merasa sangat sebab sejuk gilakan, dah kenapa nak gigih ber-BBQ semua pulak hehe. Kalau time Spring ke haih, memang layan la lepak luar rumah ni. Buat photoshoot ke, sebab cantik sangat!




Washing machine and dryer pun ada, siap sabun and softener semua. Basically memang tema dia "make yourself at home" lah. Semuaaaa ada. Vacuum pun ada kalau gigih nak kemas rumah hehehe. Iron and iron board of course ada jugak.


In conclusion kita orang happy sangat dapat stay sini. Semua serba lengkap and kereta pun boleh parking je depan rumah. Tak ada masalah. Eh silap bukan kereta, tapi van haha. Dah 11 orang kan. Kids age 2 & 3 kami sewa carseat and yang age 4 and above semua duduk atas booster seat. 

Kita sambung next entry ok? Day 1 Melbourne *doakan kerajinan Shilashower untuk terus menulis blog* hehe.

Toodles!


5 comments:








Ainul Mustafa

said...

wah cantiknyer rumah dia.. cepat kak tulis next entry.plan nak p aussie jgk ni





Zaila Mohamad

said...

fuuh shila silalah rajinkan diri, nak baca lagi





fafau90

said...

bestnyaa. bila la nak ade rezeki melawat Aussie pulak.





intandayani

said...

berkenannya deko rumah ni..
nasib jumpa blog sempoi camni
Jom singgah blog saya http://intandayani.blogspot.com





eintan nurfuzie

said...

bestnyeee




Post a Comment






Template design by Chic & Sassy Designs